Neuer en Ter Stegen wisselen af bij Duitsland na discussies

4 oktober 2019, 14:57

Zowel Manuel Neuer als Marc-André Ter Stegen zal tijdens de interlandperiode van volgende week een keer onder de lat staan bij Duitsland. Dat heeft bondcoach Joachim Löw gezegd via de officiële kanalen in reactie op de keepersdiscussie rond het nationale team.

Ter Stegen zal woensdag 9 oktober het doel van Duitsland verdedigen tijdens de vriendschappelijke interland in Dortmund tegen Argentinië. In de EK-kwalificatiewedstrijd op 13 oktober in Tallinn tegen Estland staat Neuer weer op het doel. "Hier hebben we met beide spelers over gesproken", zegt Löw, die dit heeft besloten na overleg met de Duitse keeperstrainer. "We kunnen allemaal blij zijn dat we twee keepers van wereldklasse hebben", zegt Löw. "Ik maak me geen zorgen over die positie. Als derde keeper heeft hij Bernd Leno van Arsenal opgeroepen met Kevin Trapp als stand-in.

Discussie

De laatste tijd is er in Duitsland discussie over wie de nationale keeper zou moeten zijn. Neuer is dat al jaren, terwijl Barcelona-doelman Ter Stegen het beu zou zijn om constant op de bank te zitten. Bayern München dreigde zelfs hun spelers niet meer af te staan aan het nationale elftal als Neuer uit de basis zou verdwijnen. Voor de komende twee duels is er dus een compromis gesloten.

Lees ook: Bayern München spreekt zich fel uit in Duitse keepersdiscussie

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen