Fitheid AZ verbaast Slot: "We zien daar geen enkel verval in"

4 oktober 2019, 14:43   Bijgewerkt: 4 oktober 2019, 18:00

Het gaat AZ op sportief gebied voor de wind. De Alkmaarders staan met één punt achterstand op Ajax en PSV derde in de Eredivisie, incasseren bijna geen tegengoals en speelden donderdag in de Europa League knap gelijk tegen Manchester United (0-0). Zondag moet AZ aan de bak in Tilburg, waar Willem II de tegenstander zal zijn.

AZ speelt dit seizoen drie wedstrijden per week, maar over de fitheid van zijn ploeg maakt Arne Slot zich geen zorgen. "Daar zijn onze jongens ook toe in staat", aldus de trainer via de officiële clubkanalen. "Ze zijn ongelofelijk fit. We zien daar geen enkel verval in. Ze weten ons ook wat dat betreft weer elke keer te verbazen."

Tegen United maakte AZ donderdag een prima indruk. De Alkmaarders gaven weinig kansen weg, maar slaagden er ook niet in om tot een doelpunt te komen. "Ik blijf erbij dat dit gelijkspel aanvoelt als jammer", blikt Slot nog even terug. "Maar het is niet zo dat we de ene na de andere grote kans gecreëerd hebben. En United heeft het bovendien verdedigend goed op orde."

Zondag speelt AZ zijn laatste wedstrijd voor de interlandbreak. "We zullen nog wel even terugdenken aan vorig jaar, toen we twee keer hebben verloren in Tilburg. In het competitieduel hadden we een slechte start: we stonden al na vijf minuten op achterstand. En in de beker hebben ze ons aanvalsspel over de zijkanten goed afgestopt. Willem II is wel een tegenstander waartegen we ons eigen spel kunnen spelen."

Albert Gudmundsson

Slot kan in Tilburg geen beroep doen op Albert Gudmundsson, die in de vorige speelronde een blessure opliep. "Zijn enkelkwetsuur is erger dan we gedacht hadden. Heel vervelend voor hem, want Albert was echt op de deur aan het kloppen. Voorlopig komt hij niet in actie."

Pantelis Hatzidiakos

Positiever nieuws is er te melden over Pantelis Hatzidiakos. Hij is voor het eerst opgenomen in de definitieve selectie van Griekenland. De verdediger kan binnenkort tegen Italië of Bosnië & Herzegovina zijn interlanddebuut maken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen