Heracles wil interlands in met winst: "Anders naar onderen kijken"

4 oktober 2019, 14:06

Heracles Almelo is er veel aan gelegen om morgen op eigen veld te winnen van FC Emmen. Op die manier wil de ploeg met een goed gevoel het interlandweekend in, wetende dat het de eerste wedstrijd daarna uit in Rotterdam tegen Feyenoord speelt.

Met elf punten staat Heracles nu op de tiende plaats. Bij winst kan de ploeg op een play-offplek terechtkomen, terwijl bij verlies tegenstander FC Emmen tot op één punt kan naderen. "De wedstrijd van morgen is een belangrijke voor de volgende fase", zegt trainer Frank Wormuth op de clubwebsite. "Als we verliezen gaan we over twee weken met een minder gevoel naar Feyenoord. Dan kan het zijn dat we wat naar onderen moeten kijken. Als we winnen neemt het positieve gevoel de overhand."

Positief, maar waakzaam

Dat positieve gevoel was de laatste weken bij Heracles al aanwezig doordat er drie keer achter elkaar werd gewonnen. AZ doorbrak dat vorige week door met 2-0 van de Heraclieden te winnen. Wormuth vond die nederlaag terecht, omdat AZ in zijn ogen een stuk beter was dan Heracles. "Een punt zou niet terecht zijn geweest".

Wormuth kondigde alvast één wijziging aan in zijn formatie. Navajo Bakboord speelt in plaats van Tim Breukers als rechtsback. De oefenmeester is tevreden gestemd in aanloop naar de confrontatie met de club uit Drenthe, maar tevens waakzaam. "We hebben de laatste dagen goed getraind, dus ik kijk met een positief gevoel naar morgen. Emmen is geen AZ, maar Emmen is wel een goede ploeg. Ze zijn vergelijkbaar met teams als FC Groningen en Willem II."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen