FC Emmen haalt ervaren verdediger Araujo (24) binnen

4 oktober 2019, 10:26

FC Emmen heeft zich versterkt met Miguel Araujo. De 24-jarige centrale verdediger tekent in Drenthe een contract tot de zomer van 2021. Hij wordt de tweede speler uit Peru in de selectie van Emmen, nadat het eerder deze zomer al landgenoot Sergio Peña wist vast te leggen. 

Araujo speelde tot dusver zeventien interlands voor het nationale team van Peru. Afgelopen zomer deed hij nog mee aan het toernooi om de Copa America. Deondanks zat hij even zonder club. Het afgelopen seizoen kwam Araujo op huurbasis uit voor het Argentijnse Talleres de Córdoba. Sinds 2014 stond hij onder contract bij Alianza Lima op het hoogste niveau van Peru. Voor die club speelde hij in vijf jaar 124 officiële wedstrijden.

Warme club

"De Nederlandse competitie heeft een goede naam en het is een erg aantrekkelijke competitie", zegt Araujo op de website van FC Emmen. "Daarnaast heb ik van Peña gehoord dat hij goed ontvangen is en dat het een warme club is. Het stadion zit iedere thuiswedstrijd vol en de sfeer is geweldig. Ik hoop dat ik de club kan helpen bij handhaving in de eredivisie."

De komst van de ervaren verdediger uit Peru moet trainer Dick Lukkien meer opties geven in zijn verdediging, onder meer door het wegvallen van vaste kracht Nick Bakker. Hij is momenteel geblesseerd. Toch kan Emmen nog niet direct over Araujo beschikken, want er moet eerst nog een werkvergunning worden geregeld. Daardoor zal de nieuwe aanwinst de komende weken nog niet in actie kunnen komen, meldt de club.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen