PSV-aanvaller Bruma opgeroepen voor selectie Portugal

4 oktober 2019, 09:39

Bruma mag zich komende week gaan melden bij de nationale ploeg van Portugal. Bondscoach Fernando Santos heeft de 24-jarige buitenspeler van PSV opgenomen in zijn selectie voor de EK-kwalificatieduels tegen Luxemburg en Oekraïne van 11 en 14 oktober.

Voor de vorige twee kwalificatieduels tegen Litouwen en Servië was Bruma niet opgeroepen. Nu mag hij zich melden in het rijtje met aanvallers Bernardo Silva, Joao Felix en Cristiano Ronaldo, die ook zijn opgeroepen. Bruma doorliep alle nationale jeugdelftallen van zijn land, maar het aantal wedstrijden in de A-selectie is nog beperkt. Hij maakte zijn debuut in 2017 tegen Saudi-Arabië, maar speelde pas zeven interlands. Daarin kwam hij één keer tot scoren, dit gebeurde tegen Schotland.

Moeilijker

De selectie van Portugal kent verder weinig verrassingen. Veel grote namen maken hun opwachting bij de Europees kampioen van 2016. Volgens bondscoach Santos wordt deze dubbele trip naar Luxemburg en Oekraïne moeilijker dan de vorige. "Maar Portugal moet altijd winnen. We moeten op ons best zijn om Luxemburg te verslaan", zegt hij op het clubkanaal van de voetbalbond. 

 

De Portugezen bezetten momenteel de tweede plaats in groep B met acht punten uit vier wedstrijden. De achterstand op koploper Oekraïne is vijf punten, al hebben zij al wel één wedstrijd meer gespeeld.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen