Doelpuntenmachine Malen maakt kans op UEFA-prijs

4 oktober 2019, 09:03

Donyell Malen is door de UEFA genomineerd voor de titel van beste speler van deze speelronde in de Europa League. De aanvaller van PSV was tegen Rosenborg twee keer trefzeker en kan naast de winst met PSV nu dus ook individueel in de prijzen vallen. 

Met zijn eerste goal tegen Rosenborg zorgde Malen voor de beslissing in de wedstrijd. Zijn goal betekende immers de 0-3 voor PSV en dat nog voor de pauze. Twaalf minuten voor tijd zorgde hij bovendien voor een vierde treffer. Ook in de vorige speelronde tegen Sporting Lissabon was Malen al trefzeker, waardoor hij nu mede-topscorer van het toernooi is. Samen met de Spanjaard Ángel van Getafe was hij goed voor drie treffers in 174 minuten. In de Eredivisie is Malen ook topscorer, met al acht goals in evenveel wedstrijden.

Concurrentie om de UEFA-prijs heeft Malen onder meer van de jonge Arsenal-aanvaller Gabriel Martinelli. Hij scoorde twee keer en gaf een assist tegen Standard Luik. Ook Mohammed Elyounoussi van Celtic is genomineerd. Hij scoorde de 2-0 voor de Schotten tegen CFR Cluj. En ook Rafael Forster van Ludogorets maakt kans op de prijs. De verdediger maakte twee goals in de 0-3 zege van zijn ploeg op Ferençvaros.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen