Sevilla wint zonder De Jong, Dudelange - Qarabagh stilgelegd

Sevilla wint zonder De Jong, Dudelange - Qarabagh stilgelegd

3 oktober 2019 – Met Luuk de Jong op de tribune heeft Sevilla ook zijn tweede groepsduel van de Europa League gewonnen. De Andalusiërs - Nemanja Gudelj speelde negentig minuten - waren een maat te groot voor voormalig Ajax-opponent APOEL Nicosia, maar scoorden slechts één keer. Het andere duel in groep A tussen Dudelange en Qarabag (1-4) werd een tijd stilgelegdSevilla - APOEL Nicosia 1-0
De Jong behoorde niet eens tot de selectie, net als in het eerste Europese duel met Qarabag werd de voormalig Eredivisie-topscorer buiten de selectie gehouden. Juist zijn vervanger Javier Hernandez scoorde, iets wat De Jong überhaupt nog niet deed voor Sevilla. Chicharito bleek na het laatste fluitsignaal van Bas Nijhuis ook matchwinner. Sevilla was duidelijk beter dan APOEL Nicosia, maar slaagde er niet in dit uit te drukken in doelpunten.

Dudelange - Qarabag 1-4
Dudelange tegen Qarabag lag circa een kwartier stil. Reden: een drone met een Armeense vlag boven het stadion om het Azerbeidzjaanse Qarabag te provoceren. Spelers van de gasten probeerden de drone uit de lucht te schieten. Beide landen hebben een conflict om ook nog eens de regio Qarabagh. De spanningen raakten vorig seizoen ook het voetbal toen Armeniër Henrikh Mkhitaryan de Europa League-finale niet kon spelen in Baku, de hoofdstad van Azerbeidzjan. Gevoetbald werd er ook nog. Qarabagh won ondanks alle consternatie eenvoudig van de Luxemburgers. Abdellah Zoubir, Michel, Richard Almeida en Dani Quintana hielpen Qarabag aan een 1-4 zege. Antoine Bernier maakte nog de eretreffer voor Dudelange.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 2 maart 2021