PSV bekroont puike Nederlandse prestaties met eenvoudige zege

3 oktober 2019, 22:58   Bijgewerkt: 3 oktober 2019, 23:12

PSV heeft de uitstekende Europese speelronde voor het Nederlandse voetbal in stijl afgesloten. De Eindhovenaren boekten op bezoek bij Rosenborg een kinderlijk eenvoudige zege: 1-4. De ploeg van trainer Mark van Bommel stelde de driepunter al voor rust veilig, want toen scoorde PSV al driemaal. De gasten voetbalden het duel na rust uit zonder zich bovenmatig in te spannen.

In een vrij troosteloze ambiance toonden de Eindhovenaren in de eerste helft uiterst effectief. De drie kansen die PSV creëerde, gingen er ook alle drie in. Na het afwachtende begin was het captain Pablo Rosario die zijn derde PSV-doelpunt in korte tijd maakte. De middenvelder haalde uit op de rand van de zestien en zag de bal via een speler van Rosenborg én de onderkant van de lat in het doel ploffen: 0-1.

De openingstreffer hielp PSV in een nog comfortabelere zetel. Het onmachtige Rosenborg moest komen, maar kwam eigenlijk nauwelijks aan aanvallen toe. Robbin Ruiter, die PSV-doelman Jeroen Zoet op het laatste moment moest vervangen, werd zodoende nauwelijks getest. Zoet kwam, volgens de eerste berichten, niet fit uit de warming-up en liet het duel met de Scandinaviërs zodoende schieten.

PSV bleef ook na het openingsdoelpunt de bovenliggende partij en gooide het duel nog vóór rust in het slot. Na een combinatie tussen Donyell Malen en Denzel Dumfries werd het eerste schot van laatstgenoemde nog geblokt, maar de rebound werd via een speler van Rosenborg in het eigen doel gewerkt: 0-2. Enkele minuten later verscheen Malen aan de linkerkant oog in oog met de Rosenborg-doelman en tekende de aanvaller voor de 0-3.

Allereerst zag het Jorrit Hendrix geblesseerd uitvallen en daarna was het wél raak voor Rosenborg BK. Uit een corner werkte Samuel Adegbenro, enkele seizoenen geleden in de voorronde van de Champions League ook al eens een plaag voor Ajax, van dichtbij de 1-3 binnen. Ruiter pareerde eerst nog op een inzet, maar was kansloos op het harde schot van de rappe vleugelaanvaller.

Toen PSV de thuisploeg ook na de tegengoal aanvankelijk liet komen, leek het heel even spannend te worden. Niets was echter minder waar, want tien minuten voor tijd maakte Malen op aangeven van Ritsu Doan zijn tweede van de avond. De Japanner gaf de aanvaller de bal in de loop mee aan de rechterkant, Malen rondde op zijn beurt af in de korte hoek: 1-4. Dat bleek tien minuten later ook de eindstand te zijn.

Daarmee doet ook PSV goede zaken, in navolging van Ajax, Feyenoord en in zekere zin ook AZ. De mooie Nederlandse week wordt in stijl afgesloten door de ploeg van Mark van Bommel, die met zes uit twee uitstekend is begonnen in de Europa League. 

Opstelling en beoordeling:

PSV: Robbin Ruiter 7; Michal Sadilek 6.5, Nick Viergever 6.5, Timo Baumgartl 6.5, Denzel Dumfries 6; Mohammed Ihattaren 6.5 (80. Kostas Mitroglou -), Jorrit Hendrix 6.5 (71. Erick Gutiérrez -), Pablo Rosario 7; Steven Bergwijn 7, Donyell Malen 7.5, Ritsu Doan 7 (82. Bruma -)

Man of the match: Donyell Malen

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen