Stam tevreden na ruime zege op Porto: "Geeft een prettig gevoel"

3 oktober 2019, 21:53

Jaap Stam was zeer content met de overwinning die Feyenoord donderdagavond boekte op FC Porto. Hoewel de oefenmeester zag dat ook de bezoekers kansen kregen op een treffer, vond hij de 2-0 zege donderdagavond wel verdiend. "Zij hebben kansen gehad, maar wij hadden het na de 1-0 ook eerder af kunnen maken."

Tegenover FOX Sports ging de oefenmeester in op de knappe overwinning. "Het was een hectische avond, dit zijn de wedstrijden die wat extra's brengen", zei Stam. "Dat geeft een prettig gevoel. Als we de dingen doen, die we moeten doen, dan zijn we goed. En dan lukt niet alles, maar dat is bij een tegenstander ook niet het geval."

Opponent FC Porto raakte meermaals het aluminium, maar Stam zag ook dat Feyenoord nog kansen kreeg die het onbenut liet. "Als Sam (Larsson, red.) zijn kans afmaakt, staan we eerder al op 2-0 en is het beslist. Soms dwing je dingen af als je hard knokt. Dan zie je dat een tegenstander ook nerveus wordt."

Dat uitgerekend Rick Karsdorp, hij lag een tijdje onder vuur bij de eigen supporters, scoorde, deed Stam goed. "We weten wat Rick kan brengen, aanvallend gezien. Hij is ook diegene die het gaatje ziet, maar hij is van waarde in onze manier van spelen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen