Groep K: 'Nederlands' Slovan toont weer veerkracht, verlies Lens

3 oktober 2019, 21:07

De Nederlandse enclave van Slovan Bratislava heeft ook in de tweede Europa League-wedstrijd voor een verrassing kunnen zorgen op bezoek bij Sporting Braga. Werd het eerste duel nog knap gewonnen van Besiktas, werd er donderdagavond een knap gelijkspel geboekt op bezoek bij de Portugese opponent (2-2)

Met Joeri de Kamps (voormalig sc Heerenveen) en Myenty Abena (voormalig De Graafschap) binnen de lijnen had de thuisploeg het in de eerste helft het betere van het spel. Na een half uur werd het overwicht door Bruno Viana omgezet in een 1-0 voorsprong, maar de Slowaken gaven zich niet gewonnen. Via Andraz Sporar, hij was in het eerste duel ook al twee keer succesvol, kwam Slovan terug in het duel.

Tegenover voormalig Vitessenaar Eduardo miste de spits zijn eerste inzet vanaf elf meter, maar in de rebound schoot hij alsnog raak: 1-1. Galeno zorgde na een uur voetbal voor de tweede voorsprong voor de thuisploeg, maar net als tegen Besiktas toonde Slovan veerkracht in de slotfase. Een eigen doelpunt van Bruno Viana bezorgde Slovan een punt, dat daardoor samen met Sporting aan kop gaat in Groep K. Claudimir (eveneens oud-Vitesse) bleef bij Braga negentig minuten op de bank.

Besiktas – Wolverhampton Wanderers 0-1

Vanuit Istanbul kwam er slecht nieuws voor het geplaagde Besiktas van Jeremain Lens, hij stond negentig minuten op het veld. Lang leek de ploeg een punt te pakken in eigen huis, maar nadat eerst een goal van Romain Saiss nog werd afgekeurd, zorgde Willy Boly diep in blessuretijd voor de winnende treffers namens de bezoekers in Turkije. Daardoor staat Besiktas met nul uit twee vooralsnog helemaal onderaan in Groep K.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen