AZ houdt United in bedwang, maar krijgt slechts een punt

3 oktober 2019, 20:51

AZ heeft donderdagavond ook zijn tweede groepswedstrijd in de Europa League gelijkgespeeld: na de 2-2 tegen Partizan Belgrado werd het grote Manchester United knap op 0-0 gehouden in Den Haag. De Premier League-grootmacht speelde bijzonder ongeïnspireerd, maar hield het achterin dicht en mocht met een nauwelijks verdiend puntje terug naar Engeland. AZ verzuimde zichzelf te belonen, maar liet bij vlagen uitstekend voetbal zien en kreeg een dik verdiende ovatie van de enthousiaste fans.

AZ miste de geschorste Jonas Svensson – die werd vervangen door Yukinari Sugawara – maar kon wel weer beschikken over Ron Vlaar en Calvin Stengs, die rust kregen tegen Heracles Almelo. Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjaer stuurde een mix van jeugdspelers en reserves het Haagse kunstgras op: alleen David de Gea, Victor Lindelöf en Daniel James stonden maandag tegen Arsenal ook in de basis.

Na rust besloot Solskjaer om Marcus Rashford, Jesse Lingard en Scott McTominay – maandag nog scorend tegen Arsenal – in te laten vallen, maar het spelbeeld bleef hetzelfde. AZ kreeg applaus voor zijn positiespel, maar kon slechts sporadisch gevaarlijk worden en Manchester United zakte onverminderd door de ondergrens.

AZ ging in de slotfase op jacht naar de zege. De Gea dook een inzet van Owen Wijndal uit de hoek, Dani de Wit schreeuwde tevergeefs om een penalty, nadat hij onderuit werd getrokken door Fred en Idrissi schoot net voorlangs en op de vuisten van De Gea. Manchester United had nog een penalty kunnen krijgen na overtreding van Stijn Wuytens op Rashford, maar moest zich tevreden stellen met het puntje, waar het het eerste duel in de groep zeer moeizaam had gewonnen van FC Astana. 

Door de tweede remise op rij staan de Alkmaarders nu derde in Groep L, op twee punten van Partizan en Manchester United. Op donderdag 24 oktober is het tijd voor de volgende Europese ontmoeting, 'thuis' tegen FK Astana. Zondagmiddag reist men af naar Willem II, na de interlandbreak wacht nog een krachtmeting met sc Heerenveen.

Opstelling en beoordelingen*

AZ: Marco Bizot 6; Yukinari Sugawara 6.5, Ron Vlaar 7.5, Stijn Wuytens 7.5, Owen Wijndal 7; Fredrik Midtsjø 7.5, Dani de Wit 6.5 (87. Pantelis Hatzidiakos -), Teun Koopmeiners 8; Calvin Stengs 8, Myron Boadu 5.5, Oussama Idrissi 6.5

Man of the match: Teun Koopmeiners

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen