Van 't Schip selecteert drie Eredivisie-spelers in Griekse selectie

Van 't Schip selecteert drie Eredivisie-spelers in Griekse selectie

3 oktober 2019 – John van 't Schip heeft drie Eredivisie-spelers geselecteerd voor de volgende EK-kwalificatiewedstrijden met Italië en Bosnië en Herzegovina. De bondscoach van de Grieken ruimt een plek in voor AZ-verdediger Pantelis Hatziadiakos (het is zijn eerste oproep) en Willem II-ers Marios Vrousai en Evangelos Pavlidis. Napoli-verdediger Kostas Manolas is de opvallendste afwezige in de gerenoveerde selectie van de Grieken.Van 't Schip kan zich met Griekenland vrijwel zeker niet meer plaatsen voor het EK van 2020. De Grieken behaalden in zes wedstrijden slecht vijf punten en zagen Italië en Finland al ver weg lopen. De Nederlandse oefenmeester kiest dus voor drie Eredivisie-spelers, maar laat er ook twee achterwege. Kaj Sierhuis werd in Griekenland geboren en zou hierdoor uit kunnen komen voor het Griekse elftal. De spits van FC Groningen gaf recentelijk aan hier op voorhand geen nee tegen te zeggen, maar hij is dus voor deze interlandperiode nog niet geselecteerd voor de Griekse equipe. Ook PSV-spits Kostas Mitroglou zit niet bij de selectie.

De grote afwezige bij de gekozen voetballers is Napoli-verdediger Kostas Manolas. De mandekker is bij Napoli een vaste waarde in het hart van de defensie. Het is niet duidelijk waarom de 28-jarige verdediger niet is opgeroepen voor de komende interlandwedstrijden. Hij lijkt gewoon gepasseerd.

Ook de zeer ervaren Sokratis Papastathopoulos (90 interlands), aanvoerder Vasilis Torosidis (101 interlands) en middenvelder Andreas Samaris (39 interlands) zijn niet opgeroepen in het keurkorps van de Van 't Schip, die duidelijk met een schone lei wil beginnen. Dat doet het tegen Italië (12 oktober) en Bosnië-Herzegovina (15 oktober) wel met een uiterst zwaar programma.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 3 december 2020