Brood met NAC dicht bij eerste periode, belagers houden hoop

3 oktober 2019, 16:29   Bijgewerkt: 3 oktober 2019, 16:43

NAC Breda kan vrijdagavond de eerste periode pakken in de Eerste Divisie. De ploeg van trainer Ruud Brood staat na de misstap van De Graafschap van vorige week op de eerste plaats en is bij een overwinning de winnaar van de eerste periode. Het moet dan thuis zien af te rekenen met NEC.

"Dit is niet per se de start die we hadden verwacht, we hadden zeker geen vlekkeloze voorbereiding namelijk. Aan het begin van het seizoen hadden we de selectie nog niet eens op orde", sprak Brood in gesprek met NAC TV. De trainer is naar eigen zeggen niet echt bezig met de periodetitel en is vooral gefocust op de overwinning. "De spelers zijn er wel mee bezig. Ik wil gewoon dat we de wedstrijd tot een goed einde brengen. We zijn pas net onderweg en ons doel is gewoon om te promoveren." Met NEC kent heeft een tegenstander die het de laatste jaren moeilijk heeft tegen de ploeg uit Breda. NAC is al tien duels ongeslagen tegen de Nijmegenaren en de laatste overwinning voor NEC dateert uit 2008. 

De Graafschap vestigt hoop op NEC

De Graafschap heeft vrijdagavond de hulp van NEC nodig om de periode te kunnen pakken. Alleen bij een resultaat van de Nijmeegse formatie kunnen de Superboeren koploper NAC nog voorbijstevenen. De Graafschap-trainer Snoei ziet kansen en kijkt uit naar de ontknoping. "Er kunnen nog best gekke dingen gebeuren, maar laten wij eerst zelf maar winnen. Daarna kunnen we pas naar andere uitslagen gaan kijken. Thuis zijn we moeilijk te verslaan", sprak de trainer op de website van de Gelderlander.

Ook Cambuur houdt hoop

De ploeg uit Leeuwarden staat samen met De Graafschap op een gedeelde tweede plaats met één punt achterstand op koploper NAC en heeft hierdoor nog steeds hoop op een periodetitel. Ook de ploeg van Henk de Jong is afhankelijk van uitslagen op andere velden. "Het winnen van de periode zou geweldig zijn, zeker als je ziet dat we een reeks wedstrijden hebben gespeeld met onder meer teams als NAC en De Graafschap als tegenstander", zei De Jong tegenover de Leeuwarder Courant. "Ik heb alle vertrouwen in de jongens en ook als we de prijs niet pakken hebben we het goed gedaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen