Coolen acht 'zijn' Rosenborg kansrijk tegen PSV: "Alles is mogelijk"

3 oktober 2019, 13:16

Rosenborg BK, de Noorse opponent van PSV in de Europa League, heeft veel te danken aan de Nederlander Rini Coolen. Een jaar geleden was de situatie van de club uitzichtloos, maar de voormalig hoofdtrainer van FC Twente verrichtte beulenwerk in Scandinavië. Hij kijkt uit naar het treffen tussen Rosenborg en PSV.

Coolen was druk bezig met de jeugdopleiding, toen de toenmalige trainer Kare Ingebrigtsen de laan uit werd gestuurd bij Rosenborg. "Ik was hier net een paar maanden bezig met de opleiding, dus ik kende de club en de competitie ook nog niet heel goed", laat Coolen weten in gesprek met de NOS.

Plots was Coolen dus de hoofdtrainer van de Noorse grootmacht. Na een wat weifelend begin werd het uiteindelijk een uitstekend jaar voor Rosenborg. "We hebben ons geplaatst voor Europees voetbal, zijn kampioen geworden met vijf punten voorsprong op de nummer twee en we hebben de beker gewonnen."

Met dank aan Coolen dus, die na dat succesjaar noodgedwongen een stap terug moest doen. Zelf had hij dat liever anders gezien. Rosenborg wilde namelijk een Noorse coach voor de spelersgroep hebben. "Uiteindelijk hebben ze me wel gevraagd of ik beschikbaar was als ze de juiste coach niet konden vinden. Daar heb ik 'ja' op gezegd, maar ik wist dat ze naar een andere trainer uitkeken. En dat is prima. Maar als de keuze aan mij was geweest, was ik hoofdtrainer gebleven."

PSV het balbezit

Twee jaar geleden versloeg Rosenborg het dolende Ajax tweemaal in de voorrondes van de Europa League. PSV is dus gewaarschuwd, want 'alles is mogelijk', aldus Coolen. "PSV zal het meeste balbezit en het meeste initiatief hebben. Dat is anders dan Rosenborg gewend is, want in de Noorse competitie moeten zij altijd het spel maken. Ik ben heel nieuwsgierig."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen