Van Anholt hoopt na lastige tijd in MLS op periodetitel met NAC

3 oktober 2019, 12:59   Bijgewerkt: 3 oktober 2019, 13:15

Na een turbulente periode is Pele van Anholt terug in Nederland. Als ervaren kracht van NAC kan hij morgen bovendien een succesje boeken. Met de Bredanaars ligt de periodetitel in de Eerste Divisie in het verschiet.

Een mooie opsteker, ook voor Van Anholt. Het waren moeizame jaren voor de 28-jarige, die de nestor van de spelersgroep is. Hij kijkt bij de koploper nergens meer van op, ook niet van een nederlaag meer of minder. "NAC is een club van extremen. Ik besef hoe snel het weer om kan slaan."

Dat weet Van Anholt. In 2017 tekende hij een droomcontract bij Los Angeles Galaxy. Zijn avontuur in de MLS bleef beperkt tot een handvol wedstrijden, want Van Anholt liep een zware knieblessure op. Een lastige periode, al zag hij dat het in LA nog slechter kon. "Ik heb mijn spullen aan daklozen gegeven. Dekbedden, bijvoorbeeld. Van LA heb je een beeld dat alles mooi is, maar als je daar om tien uur 's avonds mensen op straat ziet slapen is dat lastig", vertelt hij in gesprek met BN DeStem.

Samen met zijn vrouw sloeg hij in de Verenigde Staten de handen ineen om daklozen te helpen. "In Amerika is geen vangnet. Het is daar alles of niets. Vandaar dat we op het idee kwamen de auto vol te gooien en onze spullen weg te geven. Sommige mensen barstten uit dankbaarheid in huilen uit."

Half jaar clubloos

Uiteindelijk kwam ook Van Anholt er bovenop. Na een half jaar zonder club te hebben gezeten, klopte NAC aan. Ook daar was het begin moeizaam, maar vertrekken wilde het jeugdexponent van FC Emmen niet. "En bij NAC, als favoriet in de Eerste Divisie, is dat prettiger dan bij een willekeurige degradatiekandidaat in de Eredivisie."

Die keuze kan zich morgen uitbetalen in de periodetitel. In eigen huis is een overwinning tegen NEC genoeg om de eerste prijs van dit seizoen binnen te slepen. "Met de periodetitel kunnen we de mensen wat teruggeven", besluit Van Anholt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen