Transferweekje: Real bekijkt Ajacieden, Özil en schopstoeltrainers

5 oktober 2019, 12:00

De zomerse transferwindow is al een tijdje gesloten, maar de geruchtenmachine blijft draaien. Inmiddels wordt er alweer gespeculeerd over transfers die in de winter of daarna kunnen plaatsvinden. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Real bekijkt Ajacieden

Valencia - Ajax trok woensdag ook scouts van Real Madrid naar Mestalla. Volgens AS zaten zij op de tribune voor Donny van de Beek, maar ook voor Hakim Ziyech en David Neres. Over Neres - hij viel in na 81 minuten - werd Real Madrid niet veel wijzer. De andere twee Ajacieden zullen een plusje achter hun naam hebben gekregen. Van de Beek stond zoals bekend afgelopen zomer al in nadrukkelijke belangstelling van De Koninklijke. Voor Ziyech werd tot dusver alleen Europese subtop (lees: Sevilla en AS Roma) concreet. Maar de Marokkaans international wil Ajax alleen verlaten voor een topclub. Gaat Real na Ziyech optreden tegen Valencia als eerste van de elite doorpakken?

{image[337239][right-half][]}Exodus bij Tottenham

Het zieltogende Tottenham Hotspur moet vrezen voor een leegloop. De volgende die zich aandient voor een vertrek, is Harry Kane. Die geruchten komen naar buiten na de 2-7 nederlaag tegen Bayern München. Volgens The Times is een vertrek mogelijk, omdat de 26-jarige spits prijzen winnen en het vertrouwen in Spurs afneemt. Manchester United, Chelsea en Real Madrid toonden in het verleden al interesse. Daarnaast beschikken Christian Eriksen, Toby Alderweireld en Jan Vertonghen over een aflopend contract. Zij vertrekken zeer waarschijnlijk en dus is een exodus in de maak.

Mesut Özil

Heeft Mesut Özil nog wel een toekomst bij Arsenal? De Duitse spelmaker kwam dit seizoen nog maar twee aan de bak en staat er niet goed op bij trainer Unai Emery. De Spanjaard had zowel tegen Manchester United (1-1) als tegen Standard Luik (4-0) geen plek in de selectie voor Özil. Volgens de trainer verdienden enkele jonge spelers het meer om speeltijd te krijgen. Zo lijkt het van kwaad tot erger te gaan voor de linkspoot bij Arsenal, dat volgens verscheidene Engelse media zou overwegen om de Duitser in de winterstop op huurbasis te laten gaan.

{image[336868][right-half][]}Clausule Ziyech verdwenen

Volgens De Telegraaf heeft Ajax uitstekende zaken gedaan betreffende Hakim Ziyech. Niet alleen door de Marokkaanse spelmaker wederom in Amsterdam te houden, maar ook door zijn contract te verlengen. De nieuwe verbintenis heeft volgens de krant nog een groot voordeel. De verkoopclausule, waardoor Ziyech voor dertig miljoen euro kon verkassen, is uit het nieuwe contract gehaald. Daardoor kunnen de Amsterdammers nu in principe elk bedrag vragen voor de grote uitblinker van de laatste weken. Vooral in de Champions League imponeert Ziyech, dus als hij zo doorgaat, is Ajax aan het eind van dit seizoen spekkoper.

Schopstoeltrainers

De meeste competities tellen pas een handvol gespeelde wedstrijden per club, maar bij menig grootmacht is de positie van de trainer al onzeker. Onder meer Zinedine Zidane (Real Madrid), Mauricio Pochettino (Tottenham Hotspur), Ole Gunnar Solskjaer (Manchester United) en Unai Emery (Arsenal) zitten langzaamaan niet meer op een normale bank in de dug-out, maar op de schopstoel. Zidane heeft de Madrilenen in zijn tweede trainerstijdperk nog maar nauwelijks aan het voetballen gekregen en staat in de Champions League pas op één punt. De drie Engelse clubs hebben Manchester City en Liverpool alweer uit het oog verloren in de titelstrijd. Waar rolt de eerste kop?

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen