Mertens even terug in België: "Had het liefste drie punten gepakt"

3 oktober 2019, 11:13   Bijgewerkt: 3 oktober 2019, 11:32

Napoli en Dries Mertens kwamen woensdagavond niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen KRC Genk. De Napolitanen kregen kansen genoeg om de wedstrijd te winnen, maar de bal wilde er niet in. Mertens kwam pas in de tweede helft in het veld en speelde een ware 'thuiswedstrijd'.

Ook Mertens kon in de tweede helft het verschil niet maken en zo moet het record van Diego Maradona nog even wachten. De vleugelaanvaller maakte al 114 goals voor Napoli en staat op het punt om het aantal van Maradona (115 goals) te verbreken. De geboren Belg speelde in Genk op zeventig kilometer van zijn geboorteplaats en had daarom voor liefst 72 tickets gezorgd zodat al zijn familie en vrienden aanwezig konden zijn. "Het is voor mij altijd mooi om terug te keren in België, maar ik had het liefste de drie punten meegenomen", zei de kleine Belg tegenover Sky Sport Italia. "Na de winst op Liverpool hadden we gehoopt dat we vandaag weer drie belangrijke punten konden pakken." 

Napoli kreeg genoeg kansen om de wedstrijd in Italiaans voordeel te beslissen, maar de doelman van Genk en driemaal het houtwerk zorgden dat Napoli niet scoorde. Met name oud-Ajacied Arkadiusz Milik had het vizier niet op scherp en miste meerdere grote kansen. "Milik is een belangrijke speler voor ons en we moeten gewoon vertrouwen in hem blijven houden. Hij wordt wel weel belangrijk voor ons. Hij heeft zichzelf bewezen en dat gaat hij weer doen. Ik baal meer van het gelijke spel. We wilden ons eigen voetbal spelen, maar aan de sfeer in de kleedkamer te merken is dit ook niet gelukt", sprak de oud-speler van PSV, FC Utrecht en AGOVV

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen