Van Dijk: "Salzburg heeft een goed elftal, ik was niet verrast"

3 oktober 2019, 10:40   Bijgewerkt: 3 oktober 2019, 11:30

Virgil van Dijk kijkt met gemengde gevoelens terug op de 4-3 overwinning op Red Bull Salzburg. De boomlange verdediger was na afloop blij met de eerste drie punten in de Champions League, maar gaf ook de complimenten aan de Oostenrijkse tegenstander.

"Salzburg is gewoon een heel goed elftal. Of ik verrast was? Nee, wij hebben Salzburg lang geanalyseerd en we wisten dat ze kwaliteit hadden" zei Van Dijk na afloop tegenover SALZBURG24. "We wisten hoe zij speelden en waar de kansen lagen. Vooral wanneer zij druk gingen zetten, lag er veel ruimte in de rug. Als je onder druk durft te voetballen en er dan uitkomt ligt er veel ruimte. In de eerste helft deden we dat goed en scoor je drie goals."

Lees ook: Klopp na comeback van Salzburg: "Hele belangrijke les voor ons"

In de tweede helft kwam Salzburg knap terug in de wedstrijd en werd het zelfs 3-3 na een 3-0 voorsprong voor Liverpool. Met name de defensie van Liverpool zag er kwetsbaar uit. "Als we de bal niet hebben moeten we beter staan. We stonden niet goed in de organisatie, dus dat moet beter. Wij kunnen als team echter veel beter en deze wedstrijd is dan ook een signaal dat er nog een hoop werk te verzetten is." Mohammed Salah maakte uiteindelijk de winnende treffer en dat stemde Van Dijk uiteindelijk tevreden. "In de Champions League gaat het erom dat je wint en dat hebben we uiteindelijk gedaan. Ik ben blij met de overwinning."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen