Klopp na comeback van Salzburg: "Hele belangrijke les voor ons"

3 oktober 2019, 09:39   Bijgewerkt: 3 oktober 2019, 09:55

Liverpool-trainer Jürgen Klopp ziet de 4-3 overwinning tegen RB Salzburg als een 'belangrijke les' voor zijn team. De houder van de Champions League verspeelde een 3-0 voorsprong, maar won de wedstrijd uiteindelijk nog wel door een goal van Mohammed Salah.

"We hebben karakter laten zien", zei Klopp na afloop tegen de BBC. Liverpool stond na ruim een half uur spelen op een comfortabele en riante 3-0 voorsprong en er leek geen vuiltje aan de lucht. Na nog geen kwartier spelen in de tweede helft stond er echter 3-3 op het scorebord. "Ik was niet verrast over onze reactie daarna, zelfs toen het 3-3 werd wist ik dat we nog steeds kansen zouden krijgen. De fans waren hierbij ook heel belangrijk", zei de Duitser. "De sfeer was heel intens, bij het veroveren van de bal werd er gejuicht als we een goal hadden gemaakt. Zo ben ik ook."

Salzburg-trainer Jesse Marsch zag dat zijn ploeg niet zichzelf was in de eerste helft. "We hadden te veel respect voor Liverpool. Als je hier speelt is het niet alleen Liverpool waar je tegen speelt, het is de hele ervaring." De coach zag dat zijn ploeg na de 3-3 vermoeider raakte en Liverpool weer de overhand kreeg. "Na de gelijkmaker zag je bij ons de energie wegvloeien en het stadion voelde dat ook. Liverpool is een geweldig team", sprak de Amerikaanse trainer.

Mohammed Salah maakte uiteindelijk de winnende treffer waardoor Liverpool met de schrik vrij kwam, zo realiseerde ook Klopp. "In het eerste half uur waren wij beter dan ooit en hadden we meer moeten scoren. Maar in de tweede helft openden wij de deur en zij liepen er gewoon doorheen. Dit is een hele belangrijke les voor ons."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen