KNVB maakt zich zorgen om Roda en wil balans terug

2 oktober 2019, 18:34   Bijgewerkt: 2 oktober 2019, 18:49

De KNVB maakt zich ernstig zorgen om de huidige situatie bij Roda JC en gaat als bemiddelaar samen met de gemeente Kerkrade en de Eerste Divisie in gesprek met de club. Jan Bluyssen en Eric Gudde van de KNVB gaven een officieel statement op de website van de Nederlandse voetbalbond.

De KNVB bestraft Roda JC met drie punten aftrek en twee geldboetes. De club uit Limburg kan nog in beroep, maar in principe glijdt Roda af naar de laatste plaats in de Eerste Divisie. Jan Bluyssen, manager competitiezaken betaald voetbal: "Wij volgen net als velen de ontwikkelingen bij Roda JC. Het brengt ons wel in een ingewikkelde situatie, omdat hier drie losse elementen samenkomen.

"Allereerst is daar de rol van de licentiecommissie, die onafhankelijk van de KNVB uitspraak heeft gedaan over Roda JC na toetsing van de licentievoorwaarden. Daarnaast organiseren wij als KNVB de competitie en kan dit besluit uiteraard direct invloed hebben op de voortgang van de competitie. Als laatste zijn we nauw betrokken bij de leden van de KNVB, zo ook bij Roda JC."

Ook Eric Gudde, directeur Betaald Voetbal, liet zich uit over de situatie van de club uit Kerkrade. "De KNVB staat klaar om waar mogelijk Roda JC te helpen. Dat zullen we doen binnen de kaders die we daarvoor hebben. We mogen niet direct bij een club ingrijpen maar willen wel kijken wat we samen met de andere partijen kunnen doen om Roda JC terug in balans te brengen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen