Slot: "United geweldige ploeg, maar wij hebben geen angst"

2 oktober 2019, 16:27   Bijgewerkt: 2 oktober 2019, 17:06

AZ-trainer Arne Slot werkt vol vertrouwen toe naar het duel met Manchester United en vindt dat zijn ploeg geen angst moet hebben voor de Engelse topclub. AZ is alweer vijf wedstrijden ongeslagen, terwijl United al drie wedstrijden op een rij niet heeft gewonnen. Desondanks wilde Slot geen favoriet aanwijzen op de persconferentie van AZ.

AZ speelde de eerste wedstrijd in de Europa League met 2-2 gelijk tegen Partizan Belgrado. De Alkmaarders speelden in deze wedstrijd meer dan een uur met tien man. Manchester United won de eerste wedstrijd moeizaam met 1-0 van Astana uit Kazachstan.  "Manchester United is een van de grootste clubs ter wereld, twee jaar geleden wonnen zij de Europa League nog. We hebben veel respect voor hen", sprak Slot lovend over United op de persconferentie. "Het is vroeg in het seizoen. Wij zijn goed begonnen en hun wat minder, maar daar moeten we niet teveel naar kijken." De jonge trainer van AZ heeft het volste vertrouwen in de kwaliteiten van zijn eigen ploeg. "Wij stappen in ieder geval zonder angst het veld op. We beseffen dat we goed zijn. We gaan morgen bekijken hoe de verhouding is. We zitten in ieder geval vol zelfvertrouwen."

Ook AZ-aanvoerder Teun Koopmeiners ziet ondanks de afwezigheid van grote spelers als Paul Pogba en Anthony Martial genoeg kwaliteit in de selectie van de bezoekers. "Het zijn nog steeds grote spelers. Er zit genoeg kwaliteit in hun team, met veel grote spelers. Ze zijn misschien niet in vorm, maar het wordt alsnog lastig", besluit de 21-jarige spelverdeler.

Arne Slot kan donderdagavond in ieder geval niet beschikken over Jonas Svensson. De verdediger kreeg de rode kaart in de wedstrijd tegen Partizan Belgrado en is dus geschorst. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen