Cardiff City vecht uitspraak FIFA over Sala aan bij CAS

Cardiff City vecht uitspraak FIFA over Sala aan bij CAS

2 oktober 2019 – Cardiff City heeft besloten om in beroep te gaan bij het CAS tegen het feit dat het de eerste termijn moet betalen van de transfersom van de omgekomen Emiliano Sala. De Engelse club moest van de FIFA uiteindelijk nog zo'n zes miljoen euro over maken naar FC Nantes, van wie het Sala zou overnemen. Door diens treurige vliegtuigcrash kwam de transfer officieel nooit rond, maar ontstond er wel frictie tussen beide clubs.Het kwam tot een rechtszaak om te bepalen of Cardiff City de transfersom alsnog moest betalen, ondanks het ongeluk. De FIFA besloot dat alleen de eerste termijn betaald moest worden, maar daar zijn de Engelsen het dus niet mee eens. 

Na het dodelijke ongeluk weigerde Cardiff City de transfersom van de verongelukte Sala te voldoen aan Nantes. De Welshe club was van mening dat het contract ongeldig was omdat de Premier League de eerste verbintenis had afgekeurd. Voordat Sala de herziene versie kon ondertekenen, overleed hij. Cardiff gaat dus in beroep bij het internationale sporttribunaal CAS en het is zelfs denkbaar dat ook FC Nantes – dat de gehele transfersom zou willen - nog in beroep gaat tegen de uitspraak van de FIFA.

Sala overleed op 21 januari toen hij vanuit Frankrijk onderweg was naar Wales, waar hij zich zou melden bij zijn nieuwe club Cardiff City. Boven Het Kanaal stortte het vliegtuig neer, waarbij de Argentijnse aanvaller en de piloot om het leven kwamen. Het neergestorte vliegtuig had achteraf nooit mogen opstijgen. Piloot David Ibbotson had geen vergunning om passagiers te vervoeren, er waren fouten in het vluchtplan en het toestel had vanwege het slechte weer nooit mogen opstijgen.

Lees ook: Cardiff City moet Nantes zes miljoen euro betalen voor Sala

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 31 mei 2020

  2. zaterdag 30 mei 2020

  3. vrijdag 29 mei 2020