Pochettino maant tot kalmte na zeperd, Vertonghen schaamt zich

2 oktober 2019, 09:45

Mauricio Pochettino wil niet teveel waarde hechten aan de afstraffing die zijn ploeg dinsdagavond in eigen huis kreeg van Bayern München. De Duitsers waren met liefst 2-7 (!) te sterk voor het toch al niet in de grootste vorm verkerende Spurs, die het eerste duel in de Champions League nog gelijkspeelde tegen Olympiakos (2-2). "We moeten onze kalmte bewaren en geen gekke dingen doen. Dit kan gebeuren."

Dat zei de coach na het duel over de enorme afstraffing. "Zij waren heel klinisch in de afronding. Ze hadden niet eens zoveel doelpogingen meer dan wij, maar elke bal die ze schoten, viel binnen", analyseerde de coach. "De uitslag is te hoog en we zijn teleurgesteld, maar zoiets kan gebeuren in de voetballerij."

Eerder werd zijn elftal ook al uitgeschakeld in de League Cup dodor het nietige Colchester en in de Premier League vallen de resultaten ook tegen. "Het is prachtig om de media te woord te staan als je in de finale van de Champions League staat, maar nu moet ik hier óók verschijnen", wist hij. "Onze trots is beschadigd, maar we moeten bij elkaar blijven en vanaf morgen denken en weer doorgaan."

Vertonghen schaamt zich

De Belgische centrale verdediger Jan Vertonghen was minder te spreken over het verlies. "Dit deed pijn. Ik schaam me en alle negatieve gedachtes gaan door mijn hoofd", erkende hij. "Ik heb het niet over andere spelers, maar over mezelf. Over mijn gevoel om deze club zo te zien. Dit is een heel slecht resultaat, waar ik het liefst niet te lang over wil praten."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen