Bayern geeft Tottenham ongekend pak slaag in eigen huis: 2-7

1 oktober 2019, 22:54   Bijgewerkt: 1 oktober 2019, 23:25

Bayern München heeft op bezoek bij Tottenham Hotspur ongenadig hard uitgehaald. De Duitsers waren dodelijk effectief, heer en meester en wonnen het memorabele duel met liefst 2-7. Hoogtepunt van de wedstrijd op Wembley was de 1-2 van Robert Lewandowski, die zijn dertiende goal in tien wedstrijden maakte. En er in de slotfase ook nog een bijprikte. Serge Gnabry was met vier treffer echter de grootste uitblinker tegen het armoedige Tottenham.

Tottenham Hotspur – Bayern München: 2-7

Het regende in de openingsfase nog kansen over en weer in Londen. Zonder Manuel Neuer en Hugo Lloris op doel, was de score mogelijk nog hoger uitgevallen. In het openingskwartier hadden Heung Min-Son en Joshua Kimmich al geprikt namens beide partijen. De ruststand leek ook 1-1 te worden, totdat Lewandowski wederom zijn topvorm toonde. Eerst toverde de Poolse spits zich met de hak voorbij Jan Vertonghen en een tiental secondes later schoot bij de bal prachtig uit de draai achter Lloris.

De 1-2 voorsprong werd kort na rust razendsnel uitgebouwd tot een eclatante 1-4 voorsprong. Tweemaal drukte Gnabry af. Eerst na een knappe individuele actie, daarna na geklungel van Harry Winks. De dubbelslag van Gnabry betekende de beslissing van het duel, maar het leed werd nog veel groter voor de CL-finalist van vorig jaar, dat de tweede helft volledig overlopen werd.

Harry Kane maakte vanaf de stip het nog even kort spannend door doel te treffen, maar in de laatste paar minuten counterde Bayern zich razendknap naar grote cijfers. Eerste completeerde Gnabry na een fraaie lange pass van Thiago zijn hattrick, daarna zorgde een spitsengoal van Lewandowski voor de 2-6 en een mooi gemikt schot van Gnabry betekende de ongekende stand van 2-7.

Dankzij de uitzege doet Bayern uitstekende zaken in Groep B. De Duitsers staan foutloos bovenaan en hebben al vijf punten voorsprong op Spurs, dat na het gelijke spel bij Olympiakos dus weer niet wint en bovenal een gigantische deuk in het zelfvertrouwen krijgt.

Rode Ster Belgrado – Olympiakos Piraeus: 3-1

De twee underdogs maakten er in Servië een aardig schouwspel van. De Griekse gasten kwamen na een blunder op voorsprong via Rúben Semedo tien minuten voor rust en hadden de wedstrijd lange tijd in handen. Olympiakos leek wederom een goed resultaat te boeken, nadat het in eigen huis al een punt pakte tegen Tottenham.

Na rust was alles anders, want Rode Ster Belgrado maakte na ruim een kwartier in de tweede helft de gelijkmaker dankzij Milos Vulíc. Kort daarvoor moest Olympiakos-creatieveling Yassine Benzia vertrekken met zijn tweede gele kaart. Vanaf de bank zag hij dat Rode Ster met twee goals de wedstrijd naar zich toetrok.