Ten Hag wil tegen 'vaardig' Valencia van eigen kracht uitgaan

1 oktober 2019, 20:11   Bijgewerkt: 1 oktober 2019, 21:30

Trainer Erik ten Hag waarschuwt Ajax voor de technische vaardigheden en emotie van Valencia. Volgens de oefenmeester zijn de Spanjaarden een lastige tegenstander voor de Amsterdammers. Maar lastig of niet, Ten Hag wil zijn eigen spelletje spelen op bezoek in Valencia. Al mag het van hem wel met een frivoliteitje minder dan tegen Lille. "Als ze denken altijd een trucje te kunnen doen, dan zijn ze bij mij aan het verkeerde adres."

Die uitspraak doet Ten Hag op de persconferentie, daags voor het duel tegen de medekoploper in de groep. Ajax (3-0, Lille) en Valencia (0-1, Chelsea) wonnen hun eerste duel in de groep. De tweede helft tegen Lille ging gepaard met veel fraaie acties, maar Ten Hag wil dat zijn spelers altijd geconcentreerd blijven. "We gaan van onze eigen kracht uit. Dat is voor ons het allerbelangrijkste. Wij staan voor attractief voetbal, maar we gaan voor het resultaat. Als ze denken altijd een trucje te kunnen doen, dan zijn ze bij mij aan het verkeerde adres."

Veel emotie en kracht

Want Valencia is een lastige tegenstander, weet Ten Hag. "Ze hebben veel emotie en kracht in eigen huis. Valencia voetbalt op een hoog tempo en zijn technisch vaardig. Daar moeten we ons tegen wapenen." Mogelijk doet Ajax dat met het defensieve blok Edson Álvarez en Lisandro Martínez op het middenveld. Ten Hag is tevreden over het Latijns-Amerikaanse duo. "Martínez en Álvarez zijn positioneel heel erg goed. Er zijn nog een paar dingen waar ze aan moeten wennen, zoals de handelingssnelheid. Maar dat gaat elke dag beter."

Vorig jaar imponeerde Ajax onder leiding van de Tukker in de Champions League. Nu heeft de club naam gemaakt in Europa en dat maakt het volgens de trainer moeilijker om een konijn uit de hoge hoed te toveren. "Het is moeilijker om de tegenstanders te verrassen. De ploegen kennen ons en dat is alleen maar mooi. Dat is een volgende uitdaging voor ons."

Opvallend was het feit dat Daley Blind ontbrak in het vliegtuig. De verdediger werd vandaag vader en vliegt later naar Spanje. Hij staat naar alle waarschijnlijkheid wel gewoon in de basis. "De timing is wat dat betreft goed", klonk het lachend uit Ten Hags mond.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen