Klopp vol lof over Van Dijk en huiverig voor Red Bull

1 oktober 2019, 19:02

Liverpool verloor de eerste Champions League-wedstrijd met 2-0 van Napoli en Red Bull Salzburg verpulverde RC Genk (6-2). Toch denkt Jürgen Klopp dat The Reds de favorieten zijn voor het onderlinge treffen, al schalt hij de loftrompet over de werkwijze van de Oostenrijkse gasten.

"Salzburg is qua spel een beetje ons kleine broertje", laat Klopp doorschemeren op de persconferentie. "Ze hebben spelers die zeer getalenteerd, jong, veelbelovend en ook enthousiast zijn. Het wordt voor ons moeilijk om ze te beteugelen."

Liverpool is nog foutloos in de Premier League en won vorig jaar het miljardenbal. Red Bull is zeker qua Champions League-voetbal onervaren. Dat speelt volgens Klopp mee op het hoogste niveau, al blijft hij huiverig voor de kwaliteiten van de Oostenrijkers. "Ze schoppen het bijna nooit tot het hoofdtoernooi, terwijl ze in de Europa League juist heel indrukwekkend speelden. Mensen moeten dus niet verbaasd opkijken als we er woensdag hard voor moeten werken."

Van Dijk de beste

Zijn ploeg is desondanks de favoriet. Want, zo erkent hij lachend, Klopp 'heeft ook best een aardig team' tot zijn beschikking. Vooral Virgil van Dijk kreeg complimenten tijdens de persconferentie. "Ik ben ook behoorlijk blij met al mijn andere verdedigers, maar Virgil is waarschijnlijk de allerbeste ter wereld." Om er even later aan toe te voegen: "Nee, zeker weten: hij ís de beste."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen