Vormer hoopt op stunt tegen Real: "Gaan ze pijn proberen te doen"

1 oktober 2019, 15:57

In het kamp van Club Brugge heerst vertrouwen voor het uitduel tegen Real Madrid in de Champions League. De Belgen denken dat een stunt mogelijk is tegen De Koninklijke en qua branie neemt vooral Ruud Vormer het voortouw.

Brugge speelde het eerste duel in eigen huis doelpuntloos gelijk tegen Galatasaray. Een resultaat waar ze in Madrid voor zouden tekenen. Zeker naar de eclatante 5-0 zege tegen KV Mechelen van afgelopen weekend is de sfeer opperbest in Brugge. "We gaan ze pijn proberen te doen. Ze hebben thuis al wel eens tegen mindere tegenstanders verloren", laat captain Vormer weten in gesprek met Belgische media.

Dat de Nederlander een flinke dosis zelfvertrouwen heeft meegenomen naar Spanje, blijkt wel als het onderwerp Eden Hazard aan bod komt. De Belg van Real Madrid stond nog nooit samen met Vormer op het veld. "Voor hem is het ook wel mooi dat hij tegen Vormer mag spelen", laat de international met een kwinkslag weten.

Weinig ervaring

Ploeggenoot Simon Mignolet reageert in de pers wat meer behouden dan Vormer. De Belgische doelman ziet dat zijn ploeg weinig ervaring op het hoogste niveau heeft. "Maar je kan dat alleen maar leren door zo'n wedstrijd te spelen. We moeten ons gewoon voorbereiden zoals we dat altijd doen. Je weet dat je tegen spelers uitkomt met enorme individuele kwaliteiten en dus zullen we een sterk collectief nodig hebben."

Het duel tussen Real Madrid en Club Brugge begint vanavond (dinsdag) om 18.55 uur. Bekijk hier het volledige speelschema.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen