Siem de Jong werkt aan zichzelf bij Ajax: "Maak meer meters"

1 oktober 2019, 13:48

Siem de Jong is een van de meest verrassende namen bij Ajax dit seizoen. De op het oog al volledig afgeschreven middenvelder annex aanvaller vocht zich terug in de selectie van Erik ten Hag, viel al een paar keer in en maakte zelfs deel uit van de Champions League-wedstrijdselectie. "Ik verricht veel extra trainingsarbeid, zowel indoor als outdoor. Ik maak meer meters, meer loopjes, doe meer aan krachttraining."

Dat vertelt De Jong tegenover Het Parool over de arbeid om in beeld te blijven bij Ajax. "Ik werk aan mezelf. Na dit seizoen loopt mijn contract bij Ajax af, maar ik wil nog wel een paar jaar voetballen op niveau. Erik ten Hag zegt ook: train om basisspeler te worden, je weet nooit hoe het loopt, maar houd nergens rekening mee. Toch hoop ik van waarde te kunnen zijn voor het team." Met resultaat: tegen Lille OSC zat hij in de wedstrijdselectie van de Champions League, iets dat miljoenenaankoop Zakaria Labyad bijvoorbeeld vrijwel nooit zit.

"Deze trainer deelt geen cadeautjes uit", weet De Jong, die daardoor extra blij is met zijn speelminuten. "Ten Hag verwees al vaker naar Klaas-Jan Huntelaar, die zes jaar ouder is dan ik. Ik hoop ook nog een tijdje te kunnen spelen. Maar dan moet ik wel topfit zijn, waar dat ook zal zijn." 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen