Sigthorsson: "Dokters zeiden ik moest overwegen te stoppen"

1 oktober 2019, 11:09

Kolbeinn Sigthorsson (op archiefbeeld voor FC Nantes) komt eindelijk weer aan spelen toe. Na mislukte periodes bij FC Nantes en Galatasaray beproeft de oud-Ajacied zijn geluk bij het Zweedse AIK. Blessures speelden de 29-jarige IJslander telkens parten. "Ik zie het als een overwinning dat ik na die slechte jaren weer speel bij AIK", aldus de spits.

"Het voelt alsof ik de situatie overwonnen heb. Het was moeilijk om erin te blijven geloven, zeker toen de dokters begonnen te twijfelen", vertelt Sigthorsson aan VICE. "Ik was op het toppunt van mijn carrière, na die goals tegen Engeland en Frankrijk (op het EK 2016, red.), toen het mis ging bij Galatasaray. Ik zag alles in rook opgaan en kon er niks aan doen. Maar ik ben dankbaar dat ik nu op een goede plek zit. Elke maand voel ik me weer beter. Dat moet ik volhouden. Wie weet komen er dan nog mooie dingen."

Na het EK in Frankrijk verhuurde Nantes Sigthorsson aan Galatasaray. Maar voor de Turken speelde hij geen minuut. Sigthorsson moest geopereerd worden aan zijn knie. De operatie pakte totaal verkeerde uit. Sigthorsson kon vier maanden niet lopen en moest al die tijd op zijn hotelkamer verblijven. Dat maakte het een deprimerende periode.

"Galatasaray dacht in eerste instantie dat ik na een paar weken weer fit zou zijn, dat zeiden ze ook in de media. Maar ik lag in het hotel met mijn been in de lucht. Dus na vier maanden werd de huurdeal stopgezet. Ik moest een beslissing maken of ik opnieuw geopereerd ging worden. Sommige dokters zeiden dat ik moest overwegen om te stoppen met profvoetbal. Een half jaar lang heb ik die knie rust gegeven. Daarna vond ik een dokter in Zweden die zei dat hij mijn knie kon repareren. Een jaar na die eerste operatie in Istanbul, ben ik in Zweden opnieuw geopereerd. Bijna twee jaar na het EK kon ik pas weer spelen."

Voor AIK speelde Sigthorsson tot dusver dertien competitiewedstrijden, waarin hij twee keer trefzeker was. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen