NEC
0 – 1
Vitesse
Sparta
1 – 1
FC Groningen

Henrik Larsson kan mogelijk aan de slag in Engelse League One

Henrik Larsson kan mogelijk aan de slag in Engelse League One

1 oktober 2019 – Henrik Larsson (op archiefbeeld) blaast zijn trainerscarrière mogelijk nieuw leven in. De 48-jarige Zweed is in gesprek met Southend United, dat uitkomt in de Engelse League One. Larsson zit zonder club na twee turbulente periodes bij Helsingborgs.

Southend United zoekt een nieuwe trainer na het vertrek van Kevin Bond, die zijn spullen moest pakken vanwege een dramatisch begin. The Blues staan 21ste op het derde niveau van Engeland. "We wilden geen overhaaste beslissingen nemen. We weten welke kwaliteiten we in een manager zoeken", aldus voorzitter Ron Martin op het clubkanaal van Southend. "Henrik Larsson is een van de personen die we gesproken hebben. Hij is niet de enige kandidaat. Er staan vijf kandidaten op de lijst."

Larsson begon zijn trainersloopbaan in 2010 bij Landskrona. Via Högaberg en Falkenberg kwam hij voor het eerst bij Helsingborgs terecht. Na de degradatie in 2016 en de aanval op zijn zoon Jordan Larsson vertrok de oud-Feyenoorder. Opvallend genoeg keerde Larsson in juni van dit jaar terug. Twee maanden later vertrok hij opnieuw. Een beschamende bekeruitschakeling resulteerde wederom in een aanvaring met fans.

gerelateerd