Ook Overmars en Van der Sar profiteren van topseizoen Ajax

1 oktober 2019, 08:17   Bijgewerkt: 1 oktober 2019, 08:22

De goede prestaties van Ajax in het afgelopen seizoen heeft ook directeur voetbalzaken Marc Overmars geen windeieren gelegd. De voormalig buitenspeler verdiende liefst 2,3 miljoen euro (!) na het sterke seizoen van de Amsterdammers, bijna tweemaal zoveel als zijn collega Edwin van der Sar. In zijn contract zijn enkele bonussen opgenomen, die werden geactiveerd door de goede (financiële) resultaten.

Dat schrijft Voetbal International na onderzoek in de jaarrekening van de Amsterdammers. Overmars, die zonder bonussen 413.000 euro krijgt per jaar, verdient dat bedrag vanwege de gewonnen prijzen (Johan Cruijff Schaal, landstitel & beker) en de goede prestaties in de Champions League. Ook heeft hij de doelstelling die geformuleerd was rondom het budget spelersbeleid en transferzaken gehaald. Tevens heeft hij met zijn contractverlenging tot 2024 een bedrag van 1,25 miljoen euro gekregen vooruitlopend op de komende vijf jaar. Mocht hij eerder vertrekken, moet hij dat bedrag, een retentiebonus, naar rato (250.000 euro per seizoen) terugbetalen.

Lees ookAjax boekt na succesjaar maar liefst 51 miljoen euro winst

Van der Sar, die een basisloon van 370.000 euro ontvangt, kwam in totaal tot 750.000 euro aan bonussen. Niet alleen deze bestuurders, maar ook diverse spelers en trainer Erik ten Hag kregen in de vorm van nieuwe contracten mooie salarissen (en bonussen) aangeboden. Donny van de Beek wordt vermoedelijk op korte termijn de volgende Ajacied die een nieuwe verbintenis krijgt aangeboden. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen