Jong FC Utrecht speelt gelijk, twee gemiste penalty's bij Jong AZ

30 september 2019, 21:52

Jong FC Utrecht heeft de beste seizoensstart in de Eerste Divisie geen passend vervolg gegeven. De beloften speelden maandagavond gelijk tegen laagvlieger Helmond Sport (1-1). Mede door twee gemiste strafschoppen kwam er ook bij Jong AZ - FC Den Bosch (2-2) geen winnaar.

Jong FC Utrecht - Helmond Sport 1-1

Jong FC Utrecht beleeft de beste seizoensstart sinds zijn entree in de Eerste Divisie, terwijl tegenstander Helmond Sport troosteloos onderin bungelt. Desondanks had de ploeg van René Hake het moeilijk met de club uit Brabant. Al na een kwartier keek de thuisploeg tegen een achterstand aan. Doelman Fabian de Keijzer kon de kopbal van Ferry de Regt nog keren, maar in rebound prikte Orhan Dzepar alsnog binnen. Utrecht solliciteerde vervolgens nadrukkelijk naar de gelijkmaker. De terechte 1-1 kopte Junior van der Velden vroeg in de tweede helft binnen. De Domstedelingen kregen in het restant niet wat het verdiende.

Jong AZ - FC Den Bosch 2-2

Het duel op het trainingcomplex van AZ stond in het teken van de gemiste penalty's. Danny Verbeek kreeg vlak na rust bij een 1-1 stand een strafschop voor FC Den Bosch, maar Rody de Boer haalde zijn inzet uit het doel. Datzelfde deed Wouter van der Steen op 2-2 bij een penalty van Druijff. Daardoor werd 2-2 de eindstand, omdat Van der Steen ook nog eens een schot van Druijf uit de hoek tikte. De doelpunten kwamen op naam van Azzedine Dkidak, Ruben Rodrigues (beiden Den Bosch), Thijs Oosting en Druijf (beiden AZ).