De Vos: "Wil hem geen rood aanpraten, maar ik voelde hem direct"

De Vos: "Wil hem geen rood aanpraten, maar ik voelde hem direct"

30 september 2019 – FC Emmen-middenvelder Robbert de Vos was halverwege de tweede helft slachtoffer van een stevige tackle van ADO Den Haag-aanvoerder Aaron Meijers. De Vos voelde direct dat de tackle 'vol op zijn enkel was' en dacht aan rood. De scheidsrechter van dienst, Erwin Blank, bekeek op advies van de VAR de beelden maar hield het bij een gele kaart. 

Na afloop van de wedstrijd sprak De Vos over een stevige tackle. "Ik wil Meijers geen rode kaart aan praten, maar ik voelde wel direct dat de tackle vol op mijn enkel was", zei de 23-jarige middenvelder in gesprek met FCUpdate. "Ik heb al een aantal mensen gesproken, die zeiden dat het een harde overtreding was."

Erwin Blank gaf in eerste instantie geen kaart voor Meijers, maar na het bekijken van de beelden kwam de leidsman hierop terug. De aanvoerder van ADO kwam weg met geel, waar een rode kaart ook op zijn plaats was geweest. "Ik snap dat het moeilijk was voor de scheidsrechter. Donderdagavond kreeg Berghuis hem niet tegen AZ en dan vandaag kan hij hem misschien wel of misschien niet geven. Het was een lastige beslissing", sprak de middenvelder begripvol.

gerelateerd