Huntelaar over reserverol: "Kan Ten Hag niet dwingen"

30 september 2019, 09:33

Klaas-Jan Huntelaar is met vier doelpunten en twee assists een van de productiefste aanvallers bij de Ajax en dat terwijl de 36-jarige spits pas één keer in de basis begon. Ten Hag kiest echter vaak voor Dusan Tadic in de spits en dat begrijpt Huntelaar ook wel weer na het succes van afgelopen seizoen. 

Met zijn goals en assists is Huntelaar gemiddeld iedere 42 minuten betrokken bij een goal. "Dat had nog beter kunnen zijn als Tadic niet de 1-0 tegen Heerenveen op zijn naam had gekregen en Neres woensdag tegen Fortuna die kopbal van mij niet net voor de lijn nog een tikje had gegeven", zei de 79-voudig international tegenover het Algemeen Dagblad met een glimlach.

Huntelaar heeft ondanks zijn reserverol een goede band met trainer Erik ten Hag. "Ik zit vaak op één lijn met hem. Maar af en toe schiet ik hem wel eens aan over mijn reserverol, maar ik kan hem ook niet dwingen.

Aankomende woensdag gaat Ajax voor de tweede Champions League- wedstrijd op bezoek bij Valencia. Huntelaar speelde in 2009 voor Real Madrid en kent Valencia dus een beetje. Valencia is een mooie club met een prachtig stadion met steile tribunes. "Ik heb daar gespeeld met Real Madrid en Schalke. Toen speelden Juan Mata en David Villa daar nog. Hopelijk kan ik mijn bijdrage weer leveren", zei hij. "In zulke wedstrijden staat Tadic vaak in de spits en dat is vorig seizoen ook goed gegaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen