Feyenoord-opponent Porto wint voor zevende keer op rij

29 september 2019, 23:04   Bijgewerkt: 29 september 2019, 23:19

Feyenoord-opponent FC Porto heeft zondagavond een minimale zege geboekt op bezoek bij Rio Ave. Moussa Marega maakte na ruim tien minuten spelen de enige treffer. Porto zal vol vertrouwen naar de wedstrijd tegen Feyenoord werken van aankomende donderdag, de ploeg van trainer Sérgio Conceicão won al zeven wedstrijden op een rij en hiel daarin vijf keer de nul.

FC Porto, met voormalig FC Twente-speler Jesus Corona in de basis, startte de wedstrijd uitstekend en stond al na twaalf minuten op voorsprong. Spits Moussa Marega kopte een corner keurig in de linkerbovenhoek en maakte zo de 0-1. Nog voor de rust kreeg Bruno Moreira de kans om de gelijkmaker te maken, maar van dichtbij faalde hij.

In de tweede helft leek Rio Ave op gelijke hoogte te komen, maar de goal van Mehdi Taremi ging niet door nadat de VAR ingreep. Hierna schoot Alex Telles namens Porto nog een vrije trap op de lat.

Porto hield stand in de slotfase en staat hierdoor nog altijd op een gedeelde tweede plaats achter de verassende koploper Famalicao. Aankomende donderdag reizen de Portugezen af naar Rotterdam voor de Europa League. Porto won de eerste wedstrijd met 2-1 van Young Boys.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!