Sevilla voorkomt met De Jong een koppositie voor Sociedad

29 september 2019, 22:54

Sevilla heeft zich weer in de top van de Primera Division gemeld. De ploeg van aanvaller Luuk de Jong won zondagavond in eigen huis met 3-2 van Real Sociedad, ondanks een razendsnelle achterstand. De Nederlandse spits kwam - net als in al zijn eerdere duels namens Sevilla - niet tot scoren of tot een assist, maar haalde toch een royale voldoende.

Wel begon het duel nog erg slecht voor de deze zomer van PSV overgekomen spits. Nog voor hij de bal had aangeraakt in het spel, mocht hij al de aftrap nemen. Mikel Oyarzabal werd in de diepte gestuurd en schoot al binnen vier minuten de openingstreffer tegen de touwen, waarna Sevilla de bal mocht uitnemen. Met die goal waren de dit seizoen verrassend sterke bezoekers virtueel zelfs koploper van La Liga.

Maar een blijvende koppositie kwam er niet, want na ruim een kwartier schoot Nolito – hij stond nét niet in buitenspelpositie – binnen. De aanvaller werkte na een half uur over van ver, maar de thuisploeg kreeg wel meer grip op het duel en beloonde het overwicht na de thee met een zeer knappe goal van Lucas Ocampos na een individuele actie. Toen Lucas Vázquez tien minuten ovor het einde voor de terecht 3-1 zorgde, leek het duel gespeeld.

Invaller Alexander Isak had even daarvoor de gelijkmaker voorlangs geschoten en deed dat eveneens in buitenspelpositie. De Jong zag het allemaal aan vanuit de spits, waar hij wel kansjes kreeg en goed meevoetbalde, maar niet trefzeker werd. Zijn gevaarlijkse doelpoging was een kopbal die over ging. Hoewel Portu drie minuten voor het einde op aangeven van Martin Ødegaard de spanning nog even terugbracht in het duel, trok De Jong met zijn ploeg de zege over de streep en won zo voor het eerst dit seizoen in eigen huis. Een koppositie van Sociedad is voorkomen, Sevilla meldt zich wel in de top.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen