Gisteren gemist: chaos bij Roda, crisis bij Milan en Feyenoord wint

30 september 2019, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 29 september.

Feyenoord kan eindelijk weer juichen en rekent af met Twente, zege AZ

Feyenoord heeft zondag de frustraties van de verloren inhaalwedstrijd tegen AZ van zich af gespeeld. De ploeg van Jaap Stam liet de spierballen zien tegen het zwakke FC Twente, dat geen poot aan de grond kreeg in de kletsnatte Kuip. Steven Berghuis wees Feyenoord de weg, waarna Sam Larsson uitgroeide tot uitblinker. In Den Haag [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/356792/az-op-plek-drie-na-dik-verdiende-zege-op-heracles/,_blank,versloeg] AZ simpel Heracles Almelo, terwijl FC Utrecht [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/356784/fc-utrecht-met-tien-man-langs-willem-ii-na-hevige-strijd/,_blank,afrekende] met Willem II en PSV [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/356781/psv-heeft-veertig-minuten-last-van-pec-maar-wint-probleemloos/,_blank,won] van PEC Zwolle. 

'Roda'er Schrouff had akkoord met De la Vega om te gaan'

Het is momenteel zeer onrustig bij Roda JC. Vrijdagavond werkten de Limburgse 'fans' de toekomstig clubeigenaar Garcia de la Vega het stadion uit, waarop hij besloot om aangifte te doen. Zondag kwam naar buiten dat Frits Schrouff – die zijn aandelen aan de Mexicaan had verkocht – al een akkoord had bereikt over alweer het vertrek van De La Vega. Nu heerst er vooral veel chaos in Kerkrade.

Miedema niet in FIFPRO World XI-team: "Een grote grap"

Vivianne Miedema snapt niet dat ze niet is geselecteerd in het FIFPRO World XI-team van het jaar. De aanvalster was met Arsenal en de Leeuwinnen zeer succesvol afgelopen jaar, maar werd door de FIFA niet opgenomen in het team, waarin Sari van Veenendaal keepster is. "Ik denk dat het een grap is", zei de spits.

Belangrijke Dilrosun helpt Hertha BSC aan ruime zege, 'rode' Vilhena wint met Krasnodar 

Hertha BSC heeft zondagavond een belangrijke én overtuigende overwinning geboekt op bezoek bij concurrent 1. FC Köln. De ploeg uit Berlijn werd geholpen door Javairo Dilrosun, die net als vorige week belangrijk was bij Hertha BSC, dat uiteindelijk met liefst 0-4 won bij de nummer zeventien van de Bundesliga. In Rusland meldde Tonny Vilhena zich weer in de top, maar de Nederlandse middenvelder kreeg tweemaal [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/356797/vilhena-terug-in-russische-top-na-simpele-zege-met-krasnodar/,_blank,geel en dus rood]. in Turkije bleef het Besiktas van Jeremain Lens maar verliezen: ditmaal was Trabzonspor [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/356798/besiktas-blijft-verliezen-en-krijgt-van-trabzonspor-nieuwe-tik/,_blank,te sterk].

Sevilla voorkomt met De Jong een koppositie voor Sociedad

Sevilla heeft zich weer in de top van de Primera Division gemeld. De ploeg van aanvaller Luuk de Jong won zondagavond in eigen huis met 3-2 van Real Sociedad, ondanks een razendsnelle achterstand. De Nederlandse spits kwam - net als in al zijn eerdere duels namens Sevilla - niet tot scoren of tot een assist, maar haalde toch een royale voldoende. 

AC Milan-crisis duurt voort na verlies tegen Fiorentina

AC Milan heeft opnieuw een vervelende nederlaag geleden in de Serie A. Fiorentina was met smaakmakers Frank Ribéry en Frederico Chiesa in het San Siro veel te sterk met 1-3. Door de pijnlijke thuisnederlaag zakken de Milanezen naar plek zestien en staat het slechts één punt boven de streep. Zo is het echt crisis in Milaan en moet trainer Marco Giampaolo vrezen voor zijn positie.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen