Stam kijkt uit naar ontmoeting met Porto na overtuigende zege

29 september 2019, 20:38   Bijgewerkt: 29 september 2019, 20:51

Jaap Stam was zondagmiddag erg tevreden over de reactie van zijn ploeg na de nederlaag tegen AZ (0-3) van afgelopen donderdag. FC Twente werd met ruime cijfers aan de kant gezet: 5-1. De trainer van Feyenoord zag een gefocust elftal en prijst zijn spelers over het vertoonde spel.

"Heel mooi dat je dit kan leveren in een week met drie wedstrijden. Ik ben heel blij", zei de trainer tegenover FOX Sports. "We hebben kwalitatief goed gevoetbald en hebben nog heel veel kansen weten te creëren. De spelers hebben goed ingevuld over wat wij van tevoren hadden besproken."

Afgelopen donderdag ging Feyenoord in eigen huis nog met 0-3 kansloos onderuit tegen AZ, maar Stam zag vandaag een ander Feyenoord. "Je ziet dat we nu wel goed aansluiten vanuit achteruit. Daarom geven we ook heel weinig weg. Voetbal valt en staat met het uitvoeren van je taken. Dat hebben we vandaag wel goed gedaan", zei de 47-jarige trainer. "Het is altijd mooi als je de spelers kunt raken. Ik doe dat niet alleen, de hele technische staf doet dat. Uiteindelijk zijn het wel de spelers die het moeten doen. We moeten kwaliteit leveren en wedstrijden winnen."

Over de spitspositie wilde Stam niet teveel kwijt. "Sinisterra vult dit vandaag weer prima in. We weten allemaal dat we wachten op de terugkeer van Nicolai Jørgensen." Aankomende donderdag speelt Feyenoord voor de derde keer in een week tijd in de eigen Kuip. Dan ontvangt het FC Porto, de ploeg die torenhoog favoriet is in Groep G. Stam acht zijn ploeg vooraf niet kansloos. "Het ligt aan wat jezelf levert. Ook tegen zo'n grote ploeg kan je een resultaat halen. Ik ben heel benieuwd naar die wedstrijd", besluit hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen