Feyenoord kan eindelijk weer juichen en rekent af met Twente: 5-1

29 september 2019, 18:42

Feyenoord heeft zondag de frustraties van de verloren inhaalwedstrijd tegen AZ van zich af gespeeld. De ploeg van Jaap Stam liet de spierballen zien tegen het zwakke FC Twente, dat geen poot aan de grond kreeg in de kletsnatte Kuip. Steven Berghuis wees Feyenoord de weg, waarna Sam Larsson uitgroeide tot uitblinker. De Zweed zorgde zelf voor de 2-1 en de 5-1 én leverde een 'assist' op tegenstander Peet Bijen.

Rick Karsdorp, Leroy Fer en Sam Larsson konden weer aan de aftrap staan bij Feyenoord ten opzichte van de nederlaag tegen AZ en dat ging ten koste van Lutsharel Geertruida, Renato Tapia en Luciano Narsingh. Bij FC Twente keerde Keito Nakamura terug van een schorsing, waardoor Rafik Zekhnini plaats moest nemen op de bank in De Kuip.

De thuisploeg startte fel en kwam al snel op voorsprong. Karsdorp won zijn duel op het middenveld, de gehele linkerflank van FC Twente lag open en uitgerekend Berghuis – die donderdagavond nog aan een rode kaart en een schorsing ontsnapte – kreeg alle ruimte om de korte hoek te vinden: 1-0.

Bij rust liep Feyenoord op het tandvlees, Orkun Kökçü moest vervangen worden en ook Karsdorp en Ridgeciano Haps oogden niet meer okselfris. In de kleedkamer hervond men echter hun tweed adem: FC Twente kwam er ook aan het begin van de tweede helft niet aan te pas en incasseerde als snel zijn derde tegengoal. Sam Larsson miste eerst nog oog-in-oog met Joël Drommel, maar danste even later kinderlijk eenvoudig langs Julio Pleguezuelo en schoot via het hoofd van Bijen de 3-1 binnen.

FC Twente legde het hoofd in de schoot, waarna Sinisterra zelfs onbedreigd de 4-1 kon binnenschieten, na een halve redding van Drommel op een inzet van Tapia. De Colombiaan had zelfs nog voor 5-1 kunnen zorgen, maar schoot niet veel later via Drommel tegen de lat. De sluitpost gaf vlak voor tijd alsnog een vijfde tegentreffer weg, door de bal klungelig tegen Larsson aan te schieten en zoals Feyenoord donderdag kinderlijk een tegengoal incasseerde, de Rotterdammers nu te helpen. 

Feyenoord begon het voetbalweekend als nummer 10 en in een minicrisis, maar klimt dankzij deze zeer welkome 5-1 zege liefst vier plekken op de ranglijst en neemt zo de zesde plek over van FC Twente. Donderdag mag men weer in actie komen: FC Porto komt dan naar De Kuip om een Europa League-wedstrijd te spelen. De weg omhoog is met deze zege ingezet, al zullen de Portugezen ongetwijfeld beter voor de dag komen dan de Tukkers in Rotterdam.

Opstellingen en beoordelingen* 

Feyenoord: Kenneth Vermeer 5.5; Rick Karsdorp 7 (77. Lutsharel Geertruida -), Eric Botteghin 5.5, Edgar Ié 5.5, Ridgeciano Haps 6.5; Orkun Kökçü 5 (44. Renato Tapia 6), Leroy Fer 7 (80. Wouter Burger -), Jens Toornstra 5; Steven Berghuis 6.5, Luis Sinisterra 6, Sam Larsson 8

FC Twente: Joël Drommmel 5; Julio Pleguezuelo 4, Peet Bijen 6, Xandro Schenk 5.5, Calvin Verdonk 4.5; Lindon Selahi 5 (56. Emil Berggreen 5), Javier Espinosa 4.5, Oriol Busquets 5 (63. Godfried Roemeratoe 5); Aitor Cantalapiedra 7, Haris Vuckic 6, Keito Nakamura 4.5 (61. Rafik Zekhnini 5)

Man of the match: Sam Larsson

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen