Koster ziet Willem II instorten na rode kaart voor FC Utrecht

29 september 2019, 18:30

Willem II-trainer Adrie Koster zag hoe de rode kaart voor FC Utrecht voor de ongewilde ommekeer zorgde in het duel tussen beide ploegen. Voordat Leon Guwara van het veld werd gestuurd, hadden de bezoekers het betere van het spel. "Maar met elf tegen tien kwamen we in de problemen", concludeerde de oefenmeester.

Dat deed hij tegenover FOX Sports. "Blijkbaar was het lastig voor ons tegen tien man, want het was de ommekeer", merkte Koster. "Wij moeten in dat soort momenten de bal langer rondspelen en wachten tot het moment dat komt. Je zag het erin sluipen bij ons: we wonnen de duels niet meer en hinkten op twee gedachten. Daar heeft FC Utrecht optimaal gebruik van gemaakt."

Volgens de coach was een nederlaag in de Domstad namelijk helemaal niet nodig. "Of je geeft gas, of je plooit terug, maar niet op twee gedachtes hinken. We hebben tot de rode kaart niets weggegeven, behalve wat schoten uit de tweede lijn. We hadden minimaal een punt verdiend, dit is heel zuur."

Te meer omdat de vrije trap waaruit FC Utrecht de score opende, zeer discutabal was. Koster: "Sterker nog: het was een overtreding óp Jordens Peters. Maar goed, de scheidsrechter beslist snel. Ik heb al met al goede dingen gezien, maar ook momenten die niet goed waren. Daar moeten we aan werken", doelde de coach op het spelen tegen een ploeg met een man minder op het veld.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen