Van Bommel over lichte blessure Bruma: "Valt mee"

29 september 2019, 17:29

De blessure van PSV'er Bruma valt enigszins mee. De aanvaller moest tegen PEC Zwolle naar de kant even na de pauze, maar Mark van Bommel denkt dat hij donderdagavond gewoon inzetbaar is op bezoek bij Rosenborg BK in de Europa League. "De hele selectie is verder fit momenteel", zei de oefenmeester.

Tegenover FOX Sports ging hij in op de 0-4 zege tegen PEC Zwolle. Ook Steven Bergwijn, hij werd gewisseld, is helemaal in orde. "We hebben vier keer gescoord, het zag er niet slecht uit", vond Van Bommel, die zich bij tijd en wijle wel ergerde aan de verdedigende slordigheid bij zijn ploeg. "De kansen die zij kregen, daar hebben we zelf voor gezorgd. Soms waren we super ongeconcentreerd."

Verder ging Van Bommel in op het feit dat PSV twee goals tegenkreeg, die deels te wijten waren aan het kunstgras. "Maar ik vind het nog steeds niks. De bal moet je anders trappen dan op gewoon gras, meer met de binnenkant van de voet. Het is en blijft heel onnatuurlijk."

Blessure Bruma

Het uitvallen van Bruma (enkelblessure) had overigens niks te maken met de ondergrond. "Hij had een klein omzwikmomentje, niks ernstigs. Hij is er gewoon bij donderdag", dacht Van Bommel, die lovende woorden over had voor diens vervanger Ritsu Doan. "Een hele goede voetballer, die anderen beter laat spelen en rustig is aan de bal."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen