FC Twente geeft voorsprong weg tegen VV Alkmaar

29 september 2019, 16:32   Bijgewerkt: 29 september 2019, 16:42

FC Twente Vrouwen heeft na midweekse verplichtingen in de Champions League opnieuw een fout gemaakt in de Eredivisie. Lang leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Tukkers, maar uiteindelijk werd een 3-1 voorsprong nog weggeven: 3-3. Het is al het derde puntverlies in de Eredivisie voor regerend landskampioen.

Afgelopen speelweekend plaatste FC Twente zich dankzij een doelpunt van Fenna Kalma ondanks de 1-2 nederlaag tegen Sankt Pölten voor de derde keer in haar historie voor de laatste zestien van de Champions League. Kalma, die daarna voor het eerst werd opgeroepen voor het Nederlands vrouwenelftal, was na tien minuten ook trefzeker met haar kopbal op aangeven van Ella Peddemors.

International Renate Jansen maakte twee minuten later uit de rebound direct de tweede goal, waarna het duel gespeeld leek. Hoewel Sanne Koopman na een kwartier wat terugdeed, stond het na een half uur namelijk 3-1 dankzij een goal van Peddemors. Een overwinning kwam er uiteindelijk echter niet voor FC Twente, dat na een uur enkele speelsters, onder wie Kalma, al rust gaf. 

Een rake vrije trap van Kim van Velzen bracht de spanning volledig terug en toen Louise Bos een kwartier voor het einde de gelijkmaker zorgde, moest FC Twente opnieuw op jacht naar de voorsprong. Die kwam er uiteindelijk niet, wellicht omdat de benen wat zwaar waren na de midweekse verplichtingen. Daardoor staat FC Twente vooralsnog slechts op de vijfde plaats.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen