RKC verliest weer: "Speelden tegen Vitesse en tegen onszelf"

29 september 2019, 14:39   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Voor de zevende keer in acht duels ging hekkensluiter RKC Waalwijk eerder vanmiddag onderuit in de Eredivisie. Dit keer bleek Vitesse met 1-2 te sterk. Trainer Fred Grim zag grote verschillen tussen de twee helften en stelt dat er zowel voetballend als op mentaal gebied nog veel moet gebeuren, wil RKC nog iets positiefs van dit seizoen gaan maken.

"De eerste helft hebben we tegen Vitesse gespeeld, maar speelden we ook vooral tegen onszelf", blikt Grim terug voor de camera van FOX Sports. Vitesse kwam in het duel al vroeg op voorsprong. "Het vertrouwen en de beleving zakt dan in. We gaan de verkeerde kleuren inspelen, er is geen strijd. Dan wordt het lastig. Het gaat tussen de oren zitten." Volgens Grim kan RKC juist alleen iets goeds bewerkstelligen als dat harde werken er wel is. "Dan kunnen we in een behoorlijke kwaliteit terechtkomen. Maar valt dat weg, dan is het een kwetsbare ploeg."

Incident

Grim greep vlak voor rust al in bij RKC door de ervaren verdediger Paul Quasten te wisselen, terwijl hij juist was teruggekeerd in de basis. Aanleiding voor de wissel was een discussie tussen de linksback en keeper Etienne Vaessen. "Vaessen spoort hem aan om scherper te verdedigen en de reactie van Paul is niet goed in mijn ogen", zegt Grim. "Ik heb tot tien geteld, erover nagedacht en hem toen gewisseld. Zo reageer je niet. Als je iets wilt zeggen, doe je dat in de kleedkamer." De oefenmeester kondigt aan met Quasten in gesprek te zullen gaan over het incident.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen