Vitesse verslaat met tien man RKC in moeizaam duel

29 september 2019, 14:16   Bijgewerkt: 29 september 2019, 16:33

Vitesse heeft goede zaken gedaan in de top van de Eredivisie door met 1-2 te winnen van hekkensluiter RKC Waalwijk. De ploeg uit Arnhem kwam vroeg op voorsprong dankzij een doelpunt van Nouha Dicko, maar dat bleek geen opmaat naar een makkelijke middag. In de tweede helft kreeg Vitesse namelijk rood en maakte RKC via Clint Leemans gelijk vanaf de stip. Uiteindelijk bepaalde Oussama Tannane de eindstand echter op 1-2 nadat hij ook een penalty benutte.

Vitesse kreeg meerdere kansen om de voorsprong uit te breiden, maar dit lieten ze na. Vlak voor rust koos trainer Fred Grim ervoor om Paul Quasten naar de kant te halen. De linksback claimde een vrije trap na lichamelijk contact met een speler van Vitesse. Scheidsrechter Nijhuis floot alleen niet en liet hij het spel doorgaan. Dit leidde tot frustratie bij Grim en daarom bracht hij Lars Nieuwpoort in de ploeg.

De Waalwijkers probeerden nog wel om opnieuw op gelijke hoogte te komen, maar het doelpunt bleef uit. Zo blijven zij staan op slechts één punt uit acht wedstrijden. Leonid Sloetski kan tevreden terugkijken op deze wedstrijd. Het voetbal was niet hoogstaand, maar zijn Vitesse toonde wel de veerkracht door met tien man de overwinning binnen te slepen en de derde plaats in de Eredivisie voorlopig in te nemen.

Opstellingen en beoordelingen:*

RKC Waalwijk: Etienne Vaessen 6; Jurien Gaari 6, Melle Meulensteen 5.5, Hannes Delcroix 5.5, Paul Quasten 4 (43. Lars Nieuwpoort 6.5) Hans Mulder 6.5, Stijn Spierings 6, Clint Leemans 6 (83. Anas Tahiri -); Lennerd Daneels 6 (83. Said Bakari -), Dylan Vente 5, Stanley Elbers 5.

Vitesse: Remko Pasveer 6; Julian Lelieveld 5.5, Danilho Doekhi 6, Armando Obispo 6, Max Clark 6; Oussama Tannane 7.5 (82. Navarone Foor-) Riechedly Bazoer 6.5, Matus Bero 6.5, Brian Linssen 6 (57. Elazar Dasa 5.5); Tim Matavz 6, Nouha Dicko 7 (65. Jay-Roy Grot 6.5)

Man of the match: Oussama Tananne

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.