Grim wijzigt basisopstelling RKC flink in jacht op eerste zege

29 september 2019, 11:36

RKC-trainer Fred Grim heeft ingegrepen bij zijn ploeg na de 4-0 uitnederlaag van vorige week tegen Sparta Rotterdam. Voor het lunchduel tegen Vitesse van vanmiddag is de opstelling van de Waalwijkers namelijk op vier plaatsen gewijzigd. De Arnhemmers kennen slechts één mutatie ten opzichte van hun vorige zege op Fortuna Sittard.

De meest opvallende wijziging is het feit dat Anas Tahiri op de bank plaats moet nemen. De Belg is één van de smaakmakers van RKC dit seizoen. Landgenoot Lennard Daneels neemt de plaats van Tahiri in. De buitenspeler kwam deze zomer over van Jong PSV. Het is één van de twee aanvallende wijzigingen bij RKC, want ook spits Mario Bilate is afwezig. Hij wordt voorin vervangen door Dylan Vente. Op het middenveld krijgt de ervaren Hans Mulder de voorkeur boven Daan Rienstra en achterin neemt Paul Quasten zijn plaats als linksback weer in ten koste van Lars Nieuwpoort.

Met deze nieuwe namen hoopt RKC na zeven duels zonder overwinning eindelijk de eerste driepunter van het seizoen te pakken. Dat zal niet makkelijk worden, want tegenstander Vitesse staat namelijk vierde. Trainer Leonid Slutsky wijzigt zijn opstelling slechts op één plaats. Nouha Dicko, die wordt gehuurd van het Engelse Hull City, start voor het eerst in de basis. Daarom zit Jay-Roy Grot op de bank.

Opstelling RKC Waalwijk: Vaessen; Gaari, Meulensteen, Delcroix, Quasten; Mulder, Leemans, Spierings; Daneels, Vente, Elbers

Opstelling Vitesse: Pasveer; Lelieveld, Obispo, Doekhi, Clark; Tannane, Bazoer, Bero, Linssen; Dicko, Matavz

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen