Directeur Gudde laat zich bijpraten over arrestatie Groningen-fans

29 september 2019, 11:15

De politie in Amsterdam heeft gisteren voorafgaand aan het duel tegen Ajax negentig supporters van FC Groningen opgepakt, omdat zij van plan waren om te gaan vechten in de hoofdstad. Algemeen directeur Wouter Gudde wil echter nog geen conclusies trekken.

De politie schrijft op Twitter dat de aangehouden supporters zich hadden verzameld in een horecagelegenheid aan het Scheldeplein in Amsterdam. Daar vond de politie cocaïne, een boksbeugel, bitjes, bivakmutsen en een ruitentikker, waar de Groningen-fans van probeerden af te komen. Ook werd er zwaar vuurwerk aangetroffen.

Massale vechtpartij

De arrestanten bleken geen kaartje voor de wedstrijd tegen Ajax te hebben. "Kennelijk waren ze naar Amsterdam gekomen om te vechten", aldus de politie. Zij waren hierover getipt. "Er is een massale vechtpartij voorkomen." Volgens de politie waren er namelijk ook Ajax-supporters in de buurt vlak voordat de aanhoudingen plaatsvonden.

Directeur Gudde zei gisteravond laat tegen de regionale omroep RTV Noord dat hij nog niets wist over de arrestaties en dat hij zich hierover zou laten bijpraten door de veiligheidsmanager van de club. "Ik stond bij het uitvak. Er was vrij vervoer voor iedereen, wat de wens is, en daar was het allemaal heel gemoedelijk. Ik kan dan nu ook geen conclusies trekken over wat er eerder heeft plaatsgevonden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen