Gisteren gemist: Ajax langs Groningen, tamme derby in Madrid

29 september 2019, 00:30   Bijgewerkt: 28 september 2019, 23:46

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 28 september.

Ajax krijgt stug FC Groningen pas na rode kaart op de knieën

Met flink wat moeite heeft Ajax zaterdagavond een stug FC Groningen verslagen in de Johan Cruijff ArenA: 2-0. Beide doelpunten vielen pas diep in de tweede helft, vlak nadat Django Warmerdam zijn tweede gele kaart had gekregen wegens tijdrekken. Desalniettemin was de Amsterdamse zege verdiend, Ajax had gedomineerd en met zo nu en dan mooi voetbal een hoop kansen gecreëerd. Lisandro Martínez brak uiteindelijk de ban, Klaas-Jan Huntelaar maakte de tweede.

Woedend Groningen begrijpt niets van beslissing Kuipers

De rode kaart van Django Warmerdam was na afloop van het duel tussen Ajax en FC Groningen (2-0) onderwerp van gesprek. Scheidsrechter Björn Kuipers gaf de speler van Groningen zijn tweede gele kaart vanwege tijdrekken en daar kan aanvoerder Mike te Wierik na afloop nauwelijks mee leven.

Madrileense derby ontbrandt niet in spektakelstuk: 0-0

De Madrileense derby tussen Atlético Madrid en Real Madrid is geëindigd in een doelpuntloze editie. Daar waar de hoofdstedelijke stadsderby normaliter een waar spektakel is, bleef het op 28 september 2019 bij een weinig verheffende schaakeditie.

City worstelt zich met moeite langs strijdbaar Everton

Manchester City heeft op bezoek bij Everton met moeite puntverlies voorkomen. De ploeg van Josep Guardiola bleef lange tijd steken op een 1-1 gelijkspel, maar een goal van Riyad Mahrez en de beslissing van Raheem Sterling zorgden alsnog voor opluchting in het City-kamp. De achterstand op koploper Liverpool blijft zodoende vijf punten.

Fortuna en Sparta scoren in gezapig onderonsje niet

Sparta Rotterdam en Fortuna Sittard hebben een punt overgehouden aan hun ontmoeting van zaterdagavond. Beide ploegen waren niet in staat om echt grote kansen te creëren. Het hoogtepunt was het eerbetoon aan Fernando Ricksen vooraf aan de wedstrijd.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen