Ten Hag over 'irritant' Groningen: "Van begin af aan tijdrekken"

28 september 2019, 23:15

Een kritische Erik ten Hag is blij met de overwinning van Ajax op FC Groningen, maar vindt dat de Amsterdammers veel beter met de vele kansen moet omgaan. Pas na een rode kaart voor Groningen-middenvelder Django Warmerdam werd de wedstrijd in Ajax' voordeel beslist.

Om die rode kaart was veel te doen, want Warmerdam kreeg zijn tweede gele prent vanwege tijdrekken. Dit tot woede van heel FC Groningen maar Ten Hag vindt het wegsturen van Warmerdam niet onterecht. "Groningen was van begin af aan tijd aan het rekken. Dat was ontzettend irritant, want we wilden het tempo in de wedstrijd houden", is de mening van Ten Hag bij FOX Sports.

Lees ook: Ajax krijgt stug FC Groningen pas na rode kaart op de knieën

Vooral voor rust regende het kansen in de Johan Cruijff ArenA, maar bleef de openingsgoal uit. Ten Hag baalt van de slordigheden in de afwerking. "Voor rust kregen we een stuk of vijf kansen, maar dan moet er minimaal eentje zitten."

Met Klaas-Jan Huntelaar als een van de doelpuntenmakers, lukte dat uiteindelijk wel. Nadat eerst Lisandro Martínez van afstand scoorde, tikte de oudgediende (36) de tweede goal binnen. Hij krijgt complimenten van Ten Hag. "Vandaag wilde de bal er op de een of andere manier niet in. In zo'n geval moet je erin blijven geloven en dan heb je iemand als Huntelaar nodig. We kunnen ons aan hem optrekken."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen