Dramatisch begin kost VVV-Venlo de kop tegen SC Heerenveen

28 september 2019, 20:34

VVV-Venlo is zaterdagavond in eigen huis door SC Heerenveen op een 0-3 nederlaag getrakteerd. De Limburgers begonnen bijzonder zwak aan het duel en liepen vanaf het eerste fluitsignaal achter de feiten aan. Heerenveen-aanvaller Chidera Ejuke was een plaag voor de Venlose achterhoede en vond in rap tempo tweemaal het net. VVV mocht nog voor rust aanleggen vanaf elf meter, maar miste de strafschop. De tweede helft was het kijken nauwelijks waard, maar Jens Odgaard deed vlak voor tijd toch nog een duit in het zakje (0-3).

VVV begon dramatisch aan het duel en keek al binnen een kwartier tegen een forse achterstand aan. Na goed doorgaan van Sherel Floranus, die Danny Post aftroefde, kon Ejuke van dichtbij eenvoudig binnen tikken. Niet veel later bracht VVV door dramatisch uitverdedigen de maker van de 0-1 opnieuw in stelling. Hij nam de tijd, keek goed en krulde de bal heerlijk voorbij Thorsten Kirschbaum. Over die 0-2 stand mocht VVV overigens ook nog niet eens klagen, want een fantastische knal van Joey Veerman die op de lat uiteen spatte had absoluut een beter lot verdiend.

Nog voor er een half uur was verstreken kreeg VVV een uitgelezen mogelijkheid om de marge te verkleinen. John Yeboah dook op in de vijandelijke zestien, leek door Sven Botman met een correcte schouderduw van de bal te worden gezet, maar ging naar het gras en werd daarvoor door arbiter Gözübüyük beloond met een strafschop. Yeboah nam zelf plaats achter de bal, maar moest zijn meerdere erkennen in Warner Hahn, die goed bleef keken en de matige penalty onschadelijk maakte.

Toch leidde de penalty een kentering in het spelbeeld in. Heerenveen ging richting de rust bijzonder slordig spelen en hield daarmee VVV in leven. De Limburgers poogden zelfs wat druk uit te oefenen op het doel van Hahn, maar hadden totaal hun dag niet en konden nooit voor gevaar zorgen.

Het was gezien de eerste helft niet verrassend dat VVV-trainer Robert Maaskant tijdens de rust stevig in greep. Hij hield Christiaan Kum en Richard Neudecker achter in de kleedkamer en bracht met Elia Soriano en Jerome Sinclair twee verse krachten in. De dubbele wissel leek VVV te doen opleven, want het openingskwartier in de tweede helft was voor de Limburgers. De thuisploeg legde wat meer fanatisme in haar spel en zette goed druk op Heerenveen. Kansen leverde dat echter nauwelijks op, waardoor de bezoekers toch vrij eenvoudig overeind bleven. De Friezen speelden in balbezit zelf ook slordig, wat tot gevolg had dat er in het tweede bedrijf nauwelijks een echte kans te noteren viel.

De wedstrijd kabbelde zodoende voort richting het laatste fluitsignaal, tot Odgaard drie minuten voor tijd zijn doelpunt nog wist mee te pikken.  Hij rondde af na wat feitelijk het eerste echte Friese gevaar na rust was. Heerenveen klimt met de zege over VVV heen en houdt aansluiting met de middenmoot van de Eredivisie.

Opstellingen en beoordelingen*:

VVV-Venlo: Thorsten Kirschbaum 5; Tobias Pachonik 5, Christian Kum 4.5 (46. Elia Soriano 5), Nils Röseler 5.5, Roel Janssen 5.5; Danny Post 6, Lee Cattermole 5.5, Richard Neudecker 4.5 (46. Jerome Sinclair 5); Evert Linthorst 5, Haji Wright 4.5, John Yeboah 4.5.

SC Heerenveen: Warner Hahn 6; Sherel Floranus 5.5 (80. Ricardo van Rhijn -), Ibrahim Dresevic 6, Sven Botman 6, Lucas Woudenberg 5.5; Joey Veerman 6.5 (68. Jordy Bruijn 6), Hicham Faik 6.5 , Rodney Kongolo 5; Chidera Ejuke 7 (91. Alen Halilovic -), Mitchell van Bergen 6, Jens Odgaard 6.5.

Man of the Match: Chidera Ejuke

*Spelers moeten minimaal twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling