Tiental Spurs wint met moeite, ook Chelsea foutloos

28 september 2019, 18:00

Tottenham Hotspur heeft de thuiswedstrijd tegen Southampton met veel moeite over de streep getrokken. De Spurs speelden ruim een uur met tien man na een rode kaart voor Serge Aurier, maar kwamen uiteindelijk de ondertalsituatie en een blunder van Hugo Lloris te boven in Londen.

Tottenham Hotspur – Southampton: 2-1.

In Londen kreeg het thuispubliek een van-alles-wat-wedstrijd voorgeschoteld. De pot tegen Southampton leek na een kwart wedstrijd een eenvoudige te worden. Tanguy Ndombele opende de score namens de thuisploeg, maar kort na die treffer ging er ontzettend veel mis bij de Champions League-finalist van vorig seizoen. Eerst moest Serge Aurier inrukken met twee keer geel en even later ging Hugo Lloris ontzettend in de fout. De Fransman wilde een balletje achter het standbeen halen, maar verslikte zich ten koste van een goal in Danny Ings: 1-1.

Via Harry Kane was de schade voor rust al gerepareerd. De spits prikte vlak voor de hervatting de 2-1 binnen en zorgde daarmee voor grote opluchting in het Spurs-kamp. Dankzij de overwinning staan de Londenaren voorlopig vierde en werkt het met een goed gevoel toe naar het CL-duel met Bayern München van aanstaande dinsdag.

ChelseaBrighton & Hove Albion: 2-0

Iets verderop vielen de goals in Londen pas in de tweede helft. Chelsea had het een helft lang vrij lastig tegen Brighton, maar een benutte penalty van Jorginho hielp de ploeg van Frank Lampard over het dode punt heen. Vervolgens gingen The Blues makkelijker voetballen en was de 2-0 van Willian een logisch gevolg van de veldverhoudingen. Chelsea staat op een zesde positie.